Викенд вести

Занемарите временску прогнозу. Почињу дешавања у граду којима време не може апсолутно ништа

Среда 26. јун 2019.

cover image

8. Београдски фестивал европске књижевности у Дому омладине је актуелан до петка, 28. јуна. "Најбоље од свега. Најбоље за све." је назив манифестације која спаја књижевност, ликовну уметност и филмове. Изврсни уметници из Србије и специјални гости из света ће кроз сјајан програм поделити своја знања и ставове. Прави мултимедијални догађај који ће одушевити мождане вијуге и то потпуно бесплатно.

Музички фестивал Ентер се одржава од 27. до 29. јуна у Топчидерском парку. Sonique, Alexandra Stan, Ангелина, Сара Јо, Ди-џеј Ђука и Risk Jockey наступају прве вечери. Следећа је резервисана за рок звук, а на бини ће се током ноћи смењивати Blast 77, Чикине Бомбоне, Terrier, Point Blank, NBG, Void Inn, Исказ, Мортал Комбат и С.А.Р.С. Последње, треће вече фестивала је намењено љубитељима r'n'b и хип-хоп музике. Вук Моб, Мили, Газда Паја и други представници овог жанра ће дати свој максимум да Ентер 2019 памтите по врхунском проводу.

Време је за нови Београдски ноћни маркет. У петак, 28. јуна од 18:00 до поноћи на пијаци Бајлони поново ће се окупити весело друштво на тезгама. Занатлије и дизајнери ће понудити топ производе из своје бранше. Истакнути произвођачи и дистрибутери пића и хране са етикетом "домаће" су обавезни гости и никад укуснији забављачи. Плус добра музика и ето дешавања за чисту десетку.

Кише за викенд неће бити. Одлично јер је на програму 2. Ноћ ултрамаратона - Маратон Маратона на Ади Циганлији. Трке на 50 и 100 километара почињу у 18:00. Рок за стизање на циљ је десет, односно шеснаест сати, још тачније до 10:00. Спортски изазов за најспремније је акредитован и одобрен од релевантних светских удружења. Правила, пропозиције, окрепа, баш све ће бити на високом нивоу. Остаје само да обавите висинске припреме и оборите свој рекорд у трчању. Срећно!


Да ли сте знали да Дунав има свој дан. То је 29. јун. Европски дан Дунава се обележава од 2004. године и то у свим државама кроз које протиче. Друга највећа река у Европи има много важних улога. Због тога али и зато што улепшава Београд, прославите Дан Дунава. Довољно је да се спречи његово загађивање, он ће то вишеструко вратити.