Nedeljni pregled dešavanja

U Beogradu, svaki dan je odličan. Dozvolite sebi da vam raspoloženje diktiraju muzika, tradicija i fenomenalni humanitarni događaji. Nemoguće je da ostanete imuni na program koji sledi

Ponedeljak 03. jun 2019.

cover image

Ponedeljak, 3. jun. Mnogima se od pomisli na posao i rad nakon nerada ni ne ustaje iz kreveta. Brzo promenite raspoloženje jer prvo ovonedeljno predveče veče zvuči impresivno. Etnografski muzej od 19:00 postaje pozornica za hor od čak 40 članova. "The International Belgrade Singers" će predvođeni dirigentom Olgom Milićević pevati tradicionalne pesme iz celog sveta. Koncert se zove "Muzičko tkanje", a ulaznica je vaš dobrotvorni prilog koji će u celosti biti prosleđen osnovnoj školi za zaštitu vida "Dragan Kovačević".

Utorak, 4. jun. Sada je već potpuno jasno da je nova nedelja tu, a da novi vikend nije ni blizu. Raskorak između realnosti i želja iskoristite za hram srpske istorije - Narodni muzej. Stalna postavka muzeja je još bolja uz stručno vođenje. Muzej i osoblje vas čekaju.

Sreda, 5. jun. Prvi od tri koncerta grupe IrieFM počinje tačno u 22:15 u Kombank dvorani. Specijalna kolekcija emocija i muzike nosi naziv "Rezidentura". Unija fenomenalnih nota i vokala će predstaviti dosadašnja ostvarenja koja su osvojila domaću i stranu publiku. Sa ovim muzičarima, rege zvuči nikada bolje.

Četvrtak, 6. jun. Za neke, ovo će biti sasvim običan dan. Za grad Beograd poseban jer proslavlja svoju slavu, Spasovdan. Gradska slava će početi liturgijom u Vaznesenjskoj crkvi odakle će krenuti litija glavnim ulicama. Pridružite se važnom danu za glavni grad Srbije.

Petak, 7. jun. Sa ovako dobrim repertoarom, vikend će nikada brže stići u kalendar. Pre nego što krenete u istraživanje gde izaći, posetite festival književnosti Krokodil 2019. Od 7. do 9. juna, u Kombank Dvorani i Domu omladine očekujte kvalitetne debate na kojima će učestvovati eminentni književnici, novinarske radionice, humanitarne akcije i specijalna gostovanja umetnika iz inostranstva.

Subota, 8. jun. Pravoslavno sportsko društvo "Sveta Srbija" i humanitarna organizacija "Zajedno za život" već šesti put na Adi Ciganliji organizuju veliko druženje "Sportsko Sabranje Svete Srbije". Ovogodišnji slogan je "Da nas bude više". Cilj je kao i uvek isti - pomoć ugroženoj deci i promocija porodice i sporta kao zdrave navike. Prisustvo je obavezno jer je samo timskim zalaganjem sve dostižno.


Nedelja, 9. jun. Do kraja u kvalitetnom ritmu. 24. Evropska smotra srpskog folkora počinje u 14:00 na velikoj sceni Sava centra. Udruženje "Srbi iz Dijaspore" su organizatori koji neguju tradiciju, običaje i muziku, a koji su se maksimalno založili da se u Beogradu dogodi autentičan spektakl. Spremite dlanove za veliki aplauz jer će nastupiti preko 50 kulturno-umetničkih društava iz Evrope i jedan iz Amerike.