Недељни преглед дешавања

У Београду, сваки дан је одличан. Дозволите себи да вам расположење диктирају музика, традиција и феноменални хуманитарни догађаји. Немогуће је да останете имуни на програм који следи

Понедељак 03. јун 2019.

cover image

Понедељак, 3. јун. Многима се од помисли на посао и рад након нерада ни не устаје из кревета. Брзо промените расположење јер прво овонедељно предвече вече звучи импресивно. Етнографски музеј од 19:00 постаје позорница за хор од чак 40 чланова. "The International Belgrade Singers" ће предвођени диригентом Олгом Милићевић певати традиционалне песме из целог света. Концерт се зове "Музичко ткање", а улазница је ваш добротворни прилог који ће у целости бити прослеђен основној школи за заштиту вида "Драган Ковачевић".

Уторак, 4. јун. Сада је већ потпуно јасно да је нова недеља ту, а да нови викенд није ни близу. Раскорак између реалности и жеља искористите за храм српске историје - Народни музеј. Стална поставка музеја је још боља уз стручно вођење. Музеј и особље вас чекају.

Среда, 5. јун. Први од три концерта групе IrieFM почиње тачно у 22:15 у Комбанк дворани. Специјална колекција емоција и музике носи назив "Резидентура". Унија феноменалних нота и вокала ће представити досадашња остварења која су освојила домаћу и страну публику. Са овим музичарима, реге звучи никада боље.

Четвртак, 6. јун. За неке, ово ће бити сасвим обичан дан. За град Београд посебан јер прославља своју славу, Спасовдан. Градска слава ће почети литургијом у Вазнесењској цркви одакле ће кренути литија главним улицама. Придружите се важном дану за главни град Србије.

Петак, 7. јун. Са овако добрим репертоаром, викенд ће никада брже стићи у календар. Пре него што кренете у истраживање где изаћи, посетите фестивал књижевности Крокодил 2019. Од 7. до 9. јуна, у Комбанк Дворани и Дому омладине очекујте квалитетне дебате на којима ће учествовати еминентни књижевници, новинарске радионице, хуманитарне акције и специјална гостовања уметника из иностранства.

Субота, 8. јун. Православно спортско друштво "Света Србија" и хуманитарна организација "Заједно за живот" већ шести пут на Ади Циганлији организују велико дружење "Спортско Сабрање Свете Србије". Овогодишњи слоган је "Да нас буде више". Циљ је као и увек исти - помоћ угроженој деци и промоција породице и спорта као здраве навике. Присуство је обавезно јер је само тимским залагањем све достижно.


Недеља, 9. јун. До краја у квалитетном ритму. 24. Европска смотра српског фолкора почиње у 14:00 на великој сцени Сава центра. Удружење "Срби из Дијаспоре" су организатори који негују традицију, обичаје и музику, а који су се максимално заложили да се у Београду догоди аутентичан спектакл. Спремите дланове за велики аплауз јер ће наступити преко 50 културно-уметничких друштава из Европе и један из Америке.