Nikad bolji gradski događaji

Poslednji vikend u maju je za pamćenje. Verujte na reč

Sreda 22. maj 2019.

cover image

Da bi vikend u Beogradu bio nezaboravan, neophodno je da se negde organizuje festival hrane. Gastronomska manifestacija koja će usrećiti sva čula se zove "Dani makedonske tradicije" i održava se ne bilo gde već u čuvenom restoranu Kovač. Do nedelje, 26. maja imate jedinstvenu mogućnost da degustirate ukuse Makedonije, pijete odlična vina i slušate tradicionalnu makedonsku muziku. Uživo.


Nafora, furnarini, leb so luk, predlejo a la Makedonija, makalo, restovan makedonski krompir, muskul čorba, pečeni ljuti piperki, malo uticaja Grčke u vidu tarator salate, ovčarska salata, sukana pita so urda i spanak, pastrmajlija, legendarni tavče gravče, selsko meso, turli tava, proletna kapama, teleško meso na lazaropolški način, šašik, kadaif su samo deo reprezentativnog jelovnika koji je u ponudi samo do 26. maja. Doživite spektakl kakav samo kvalitetna hrana, odabrana pića i proverena muzika mogu da režiraju. Čitav scenario, začinjen besprekornim gostoprimstvom se kraće zove Kovač. Ne gubite vreme, rezervišite mesto odmah.

Došao je trenutak za jubilarno 10. izdanje Mikser festivala. Pod sloganom "Cirkuliši" od 24. do 26. maja publika će moći da procirkuliše kroz izuzetan program - Shift konferencija, Sajam inovacija, Dizajn hub, Art zona, Mikser muzika, Hrana 2.0, Mikser Kids, Edu zona i Kino Mikser. Spajanje lokalnih, regionalnih i inostranih kreativaca, predstavnika umetnosti, IT sektora i ekspertske postavke fokusirane na održivi razvoj su srž festivala Mikser 2019. Najveći deo ovogodišnjeg druženja će biti realizovan u Muzeju nauke i tehnike. Dizajneri, umetnici, naučnici, inovatori, vredni studenti, sertifikovani akademski građani, pravac na apdejt sivih ćelija i sjajnu zabavu.

Kako običaju nalažu, slatko se uvek servira na kraju. Zato je sada pravi trenutak da se informišete o veoma slatkim vestima. U Domu omladine, 25. i 26. maja se održava "Sladak život - Festival poslastica i slatkiša". Poslastice koje će se predstaviti su nastale u malim radionicama. Isključivo ručni rad. Ništa industrija. Čokolade, marmelade, džemovi, kremovi, praline, bajadere, sitni i nešto krupniji kolači, raznovrsne torte, med i sladoled. Maksimalno prirodno, bez previše šećera, a opet beskrajno delikatesno. Definitivno, stiže neverovatan vikend u Beograd. Zar ne?