Никад бољи градски догађаји

Последњи викенд у мају је за памћење. Верујте на реч

Среда 22. мај 2019.

cover image

Да би викенд у Београду био незабораван, неопходно је да се негде организује фестивал хране. Гастрономска манифестација која ће усрећити сва чула се зове "Дани македонске традиције" и одржава се не било где већ у чувеном ресторану Ковач. До недеље, 26. маја имате јединствену могућност да дегустирате укусе Македоније, пијете одлична вина и слушате традиционалну македонску музику. Уживо.


Нафора, фурнарини, леб со лук, предлејо а ла Македонија, макало, рестован македонски кромпир, мускул чорба, печени љути пиперки, мало утицаја Грчке у виду таратор салате, овчарска салата, сукана пита со урда и спанак, пастрмајлија, легендарни тавче гравче, селско месо, турли тава, пролетна капама, телешко месо на лазарополшки начин, шашик, кадаиф су само део репрезентативног јеловника који је у понуди само до 26. маја. Доживите спектакл какав само квалитетна храна, одабрана пића и проверена музика могу да режирају. Читав сценарио, зачињен беспрекорним гостопримством се краће зове Ковач. Не губите време, резервишите место одмах.

Дошао је тренутак за јубиларно 10. издање Миксер фестивала. Под слоганом "Циркулиши" од 24. до 26. маја публика ће моћи да проциркулише кроз изузетан програм - Shift конференција, Сајам иновација, Дизајн hub, Арт зона, Миксер музика, Храна 2.0, Миксер Kids, Еду зона и Кино Миксер. Спајање локалних, регионалних и иностраних креативаца, представника уметности, ИТ сектора и експертске поставке фокусиране на одрживи развој су срж фестивала Миксер 2019. Највећи део овогодишњег дружења ће бити реализован у Музеју науке и технике. Дизајнери, уметници, научници, иноватори, вредни студенти, сертификовани академски грађани, правац на апдејт сивих ћелија и сјајну забаву.

Како обичају налажу, слатко се увек сервира на крају. Зато је сада прави тренутак да се информишете о веома слатким вестима. У Дому омладине, 25. и 26. маја се одржава "Сладак живот - Фестивал посластица и слаткиша". Посластице које ће се представити су настале у малим радионицама. Искључиво ручни рад. Ништа индустрија. Чоколаде, мармеладе, џемови, кремови, пралине, бајадере, ситни и нешто крупнији колачи, разноврсне торте, мед и сладолед. Максимално природно, без превише шећера, а опет бескрајно деликатесно. Дефинитивно, стиже невероватан викенд у Београд. Зар не?