Dešavanja koja jedva čekamo

Manifestacije o kojima piše i priča ceo svet samo što nisu počele. Sa velikim nestrpljenjem išečkujemo početak centralnih događaja u gradu

Subota 23. feb 2019.

cover image

Ova zima se poprilično odužila. Možda je sneg mogao još koji dan da pada i učini Beograd zaista belim gradom. Vetar je svakako mogao manje da duva. Dobro je osvrnuti se na nedavne trenutke ali je mnogo bolje gledati unapred. Još malo i kompletna zimska oprema odlazi na zasluženi odmor. U tom raskoraku, dogodiće se velike, poznate, odlične, čuvene 3 manifestacije. Evo po čemu će se pamtiti mart 2019 u Beogradu.

Prvi po redu stiže "Guitar Art Festival" i to ne bilo koji već jubilarni 20. Perfektni koncerti, raznovrsna tamičenja, majstorske radionice, prezentacije i predavanja će trajati od 12. do 17. marta na nekoliko lokacija, a najveći deo ovogodišnjeg programa će biti održan u Kombank dvorani. "Applause" je naziv specijalnog izdanja i čitajući imena izvođača, zaslužuje gromoglasan pljesak rukama. I ruke ali i svaki deo tela će biti angažovan na koncertnim večerima. Još samo malo i stiže čitav repertoar sa tačnom satnicom.

Gradska, a svetska manifestacija koja se ne propušta je legendarni Sajam automobila. Na Beogradskom sajmu, od 22. do 31. marta će biti organizovan 54. Međunarodni salon automobila i 13. Međunarodni sajam motocikala. Gotovo svi proizvođači dvotočkaša, četvorotočkaša ali i velikih "mašina" će biti na raspolaganju istinskim fanovima vožnje, radoznalim posmatračima i ozbiljnim kupcima. Sajamski popusti, atraktivne akcije i još atraktivnije hostese, test vožnje, nagradne igre i još mnogo toga će obeležiti za vozače omiljenu smotru u gradu.


Nastavak spektakla u Beogradu je zagarantovan na 16. Beogradskom festivalu igre. Od 22. marta do 12. aprila u idelanim prostorima za ovaj umetnički ali i vizuelno-scenski šou - Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozorište, Sava centar, Beogradsko dramsko pozorište, Pozorište na Terazijama i Madlenianum će biti prezentovan autentičan program. Pod sloganom "Emocije" će nastupiti 16 trupa iz jedanaest zemalja. Osim u Beogradu, festival će se uporedo održavati i u Novom Sadu i Vršcu. Biće emotivno, fascinatno i neverovatno zanimljivo.