Dosadno u gradu? Nikad!

Nema domaćih zadataka nakon prve školske nedelje. Pravljenje ajvara može da sačeka. Svim čulima pravo u sjajan gradski vikend program

Četvrtak 06. sep 2018.

cover image

Narednog vikenda, uživanje u vinu i hrani je u Skadarliji. BEGEF - Beogradski gastro-enološki festival se održava od 7. do 9. septembra, od 17:00 do 23:00, duž čitave Skadarske ulice. Druga po redu smotra nacionalnog gastronomskog blaga će ponovo okupiti istaknute vinarije, kvalitetne proizvođače suhomesnatih proizvoda, sira, meda i drugih poznatih srpskih ukusa. I naravno, rakije. Da sjajna degustacije ne ode brzo u zaborav, izlagači suvenira će ponuditi adekvatne proizvode.

Olga Romanov je poslednja princeza iz čuvene ruske carske porodice. U Beograd, preciznije Kuću Kralja Petra I dolazi 9. septembra kako bi lično promovisala svoje književno delo "Princess Olga: A Wild and Barefoot Romanov". Promocija autobiografije na srpskom jeziku počinje u 18:00, a nakon obraćanja autorke publici sledi koktel parti. Druženje sa netipičnom princezom koja nikada nije nosila simbole carskog porekla ali je oduvek imala sve plemićke manire će trajati do 21:30.


Vikend bez dobre muzike je nezamisliv. Ukoliko ste na vreme nabavili kartu za nastup Brajana Ferija u Štark Areni, želimo vam lep provod. U slučaju da popularni Britanac nije po vašem ukusu, onda prošetajte do Doma omladine. Novi serijal koncerata pod nazivom "Džez za Dž" počinje u subotu, 8. septembra od 13:00. Ovo je četvrti serijal kvalitetne muzike koji se organizuje sa ciljem da se promoviše moderna lokalna džez scena kao i još uvek neafirmisani muzičari, i ujedno, kreira uvertira za 34. Beogradski džez festival koji se ove godine održava od 25. do 29. oktobra.

Na prvom koncertu u novoj sezoni nastupa FMU Jazz Combo, tačnije studenti džez odseka Fakulteta muzičke umetnosti. Istog dana, 8. septembra ali od 22:00, u klubu Fest se organizuje jedan važan koncert. Srpski rep kor bend Straight Jackin obeležava 25 godina rada. Pored provereno moćnog zvuka, posetioci, poštovaoci ove čuvene grupe će pre koncerta moći da gledaju spotove iz bogate karijere na velikom video bimu.