Досадно у граду? Никад!

Нема домаћих задатака након прве школске недеље. Прављење ајвара може да сачека. Свим чулима право у сјајан градски викенд програм

Четвртак 06. сеп 2018.

cover image

Наредног викенда, уживање у вину и храни је у Скадарлији. БЕГЕФ - Београдски гастро-енолошки фестивал се одржава од 7. до 9. септембра, од 17:00 до 23:00, дуж читаве Скадарске улице. Друга по реду смотра националног гастрономског блага ће поново окупити истакнуте винарије, квалитетне произвођаче сухомеснатих производа, сира, меда и других познатих српских укуса. И наравно, ракије. Да сјајна дегустације не оде брзо у заборав, излагачи сувенира ће понудити адекватне производе.

Олга Романов је последња принцеза из чувене руске царске породице. У Београд, прецизније Кућу Краља Петра I долази 9. септембра како би лично промовисала своје књижевно дело "Princess Olga: A Wild and Barefoot Romanov". Промоција аутобиографије на српском језику почиње у 18:00, а након обраћања ауторке публици следи коктел парти. Дружење са нетипичном принцезом која никада није носила симболе царског порекла али је одувек имала све племићке манире ће трајати до 21:30.


Викенд без добре музике је незамислив. Уколико сте на време набавили карту за наступ Брајана Ферија у Штарк Арени, желимо вам леп провод. У случају да популарни Британац није по вашем укусу, онда прошетајте до Дома омладине. Нови серијал концерата под називом "Џез за Џ" почиње у суботу, 8. септембра од 13:00. Ово је четврти серијал квалитетне музике који се организује са циљем да се промовише модерна локална џез сцена као и још увек неафирмисани музичари, и уједно, креира увертира за 34. Београдски џез фестивал који се ове године одржава од 25. до 29. октобра.

На првом концерту у новој сезони наступа FMU Jazz Combo, тачније студенти џез одсека Факултета музичке уметности. Истог дана, 8. септембра али од 22:00, у клубу Фест се организује један важан концерт. Српски реп кор бенд Straight Jackin обележава 25 година рада. Поред проверено моћног звука, посетиоци, поштоваоци ове чувене групе ће пре концерта моћи да гледају спотове из богате каријере на великом видео биму.