Jun u Beogradu 2018

Ako već slavimo Novu godinu, hajde da obeležimo i polovinu godine uz mnogo zabave, sporta i muzike

Subota 02. jun 2018.

cover image

3 puta 21. Zvanično, leto 2018. počinje 21. juna. Svetsko prvenstvo u fudbalu startuje 14. juna, a borba za daljinskim upravljačem kod kuće i slobodnim mestom u barovima i restoranima sa televizorima će trajati do 15. jula. Sportski događaj godine se organizuje 21. put, a Rusija je zemlja domaćin. 21. Beogradska rolerijada se održava 9. juna. Iako je leto već stiglo, ritam grada nije usporen. Naprotiv. Nemamo savet kako uklopiti gledanje utakmica, obaveze i zadovoljstvo ali imamo odgovore na pitanja šta raditi i šta videti u Beogradu u junu.

Otvoreni bazeni u Beogradu počinju sa radom. Prvi bazen koji će otvoriti svoje suncobrane i ležaljke je Milan Gale Muškatirović. Letnja sezona se otvara 6. juna, a ulaz prvog i drugog dana će biti besplatan za sve. Sa Ade Ciganlije poručuju da će kupanje biti dozvoljeno od 15. juna. Dilema kako se rashladiti više nije problem već najbolja aktivnost.


Ništa bez muzike. Žive rok legende - bend Scorpions konačno nastupaju 10. juna od 20:00 u Štark areni. Velika svetska turneja pod nazivom "Crazy World Tour" premijerno dovodi odlične rokere u grad. Hit "Wind of change" sigurno znate, imate još malo vremena da se podsetite drugih pesama i zablistate na rok spektaklu. Zvezda domaće muzike, Željko Joksimović će 16. juna od 20:30 na Tašmajdanu prirediti 1000. koncert u karijeri. Ovo neće biti klasičan nastup već žurka pod otvorenim nebom. Željko je obećao slavljeničku atmosferu uz najveće hitove i provod za pamćenje.


A sada umetnost. Festival Dev9t se organizuje od 15. do 23. juna, a mesto održavanja je Ciglana Klub ljubitelja teške industrije i umetnosti. Slobodno umetničko izražavanje u svakom smislu kreira nesvakidašnji festival na kome su dobrodošli afirmisani i neafirmisani umetnici svih kategorija. Na programu su predstave, žurke, koncerti, radionice, izlaganje kreativnih komada u galeriji i još mnogo toga što čini sasvim poseban događaj na kome će svako aktivirati svoju umetničku crtu. Ukoliko vam umetnost nije bliska, obavezno dođite da se provedete uz odličnu muziku i sjajno društvo.