Јун у Београду 2018

Ако већ славимо Нову годину, хајде да обележимо и половину године уз много забаве, спорта и музике

Субота 02. јун 2018.

cover image

3 пута 21. Званично, лето 2018. почиње 21. јуна. Светско првенство у фудбалу стартује 14. јуна, а борба за даљинским управљачем код куће и слободним местом у баровима и ресторанима са телевизорима ће трајати до 15. јула. Спортски догађај године се организује 21. пут, а Русија је земља домаћин. 21. Београдска ролеријада се одржава 9. јуна. Иако је лето већ стигло, ритам града није успорен. Напротив. Немамо савет како уклопити гледање утакмица, обавезе и задовољство али имамо одговоре на питања шта радити и шта видети у Београду у јуну.

Отворени базени у Београду почињу са радом. Први базен који ће отворити своје сунцобране и лежаљке је Милан Гале Мушкатировић. Летња сезона се отвара 6. јуна, а улаз првог и другог дана ће бити бесплатан за све. Са Аде Циганлије поручују да ће купање бити дозвољено од 15. јуна. Дилема како се расхладити више није проблем већ најбоља активност.


Ништа без музике. Живе рок легенде - бенд Scorpions коначно наступају 10. јуна од 20:00 у Штарк арени. Велика светска турнеја под називом "Crazy World Tour" премијерно доводи одличне рокере у град. Хит "Wind of change" сигурно знате, имате још мало времена да се подсетите других песама и заблистате на рок спектаклу. Звезда домаће музике, Жељко Јоксимовић ће 16. јуна од 20:30 на Ташмајдану приредити 1000. концерт у каријери. Ово неће бити класичан наступ већ журка под отвореним небом. Жељко је обећао слављеничку атмосферу уз највеће хитове и провод за памћење.


А сада уметност. Фестивал Дев9т се организује од 15. до 23. јуна, а место одржавања је Циглана Клуб љубитеља тешке индустрије и уметности. Слободно уметничко изражавање у сваком смислу креира несвакидашњи фестивал на коме су добродошли афирмисани и неафирмисани уметници свих категорија. На програму су представе, журке, концерти, радионице, излагање креативних комада у галерији и још много тога што чини сасвим посебан догађај на коме ће свако активирати своју уметничку црту. Уколико вам уметност није блиска, обавезно дођите да се проведете уз одличну музику и сјајно друштво.