Masimo Savić

Drugačiji od svih

Ponedeljak 18. dec 2017.

cover image

Masimo Savić će održati dva solistička koncerta, 22. i 23. decembra u Sava centru. Tradicionalno, ovaj vrhunski pevač nastupa u Beogradu uoči Nove godine. Ovogodišnji susret sa publikom će proći u dodatno svečanoj atmosferi jer Masimo proslavlja trideset godina karijere.


Muzičko putovanje je započeo osamdesetih godina kao član benda "Dorijan Grej" ali nakon samo dva albuma momci se razilaze. Ubrzo se upustio u solističke vode i pokrenuo sjajnu karijeru. Pesme koje su tada nastale poput "Stranac u noći" i "Samo jedan dan" i danas su neprikosnovene balade. Često je menjao saradnike i razmenjivao iskustva sa kolegama. Uradio je jedan album sa kultim "EKV" sastavom kao i sa Jurom Stublićem i grupom "Film".


Objavio je ukupno dvadeset albuma. Svaki naredni studijski album je donosio nešto novo od Masima, a uživo izdanja sa velikih koncerata su dokaz koliko je cenjen među publikom. Učestovao je na mnogim festivalima i smatra se pevačem iz Hrvatske sa najviše osvojenih nagrada. Poslednji album "1 dan ljubavi" iz 2015. godine je i dalje veoma aktuelan. Krajem godine se očekuje izlazak novog, radni naziv je "Sad", a singlovi "1000 ljudi" i "Neka ti plove brodovi" su najavili još jednu savršenu muzičku priču.


Bend koji prati Masima Savića na koncertima čine Dalibor Pipo Matošević (gitara), Robert Vrbančić (bas), Zvjezdan Ružić (klavijature), Bruno Zrlić (violina), Boris Popov (udaraljke) i Marko Matošević (bubanj). Zajedno kreiraju neponovljiv osećaj harmonije i bude duboke emocije kvalitetnom muzikom. Masimo je veoma karakterističan izvođač koji se potpuno iskreno se predaje svakoj noti. Aposlutno šarmantan, osvaja svojom energijom i glasom, iznova i iznova.


POVEZANO