Масимо Савић

Другачији од свих

Понедељак 18. дец 2017.

cover image

Масимо Савић ће одржати два солистичка концерта, 22. и 23. децембра у Сава центру. Традиционално, овај врхунски певач наступа у Београду уочи Нове године. Овогодишњи сусрет са публиком ће проћи у додатно свечаној атмосфери јер Масимо прославља тридесет година каријере.


Музичко путовање је започео осамдесетих година као члан бенда "Доријан Греј" али након само два албума момци се разилазе. Убрзо се упустио у солистичке воде и покренуо сјајну каријеру. Песме које су тада настале попут "Странац у ноћи" и "Само један дан" и данас су неприкосновене баладе. Често је мењао сараднике и размењивао искуства са колегама. Урадио је један албум са култим "ЕКВ" саставом као и са Јуром Стублићем и групом "Филм".


Објавио је укупно двадесет албума. Сваки наредни студијски албум је доносио нешто ново од Масима, а уживо издања са великих концерата су доказ колико је цењен међу публиком. Учестовао је на многим фестивалима и сматра се певачем из Хрватске са највише освојених награда. Последњи албум "1 дан љубави" из 2015. године је и даље веома актуелан. Крајем године се очекује излазак новог, радни назив је "Сад", а синглови "1000 људи" и "Нека ти плове бродови" су најавили још једну савршену музичку причу.


Бенд који прати Масима Савића на концертима чине Далибор Пипо Матошевић (гитара), Роберт Врбанчић (бас), Звјездан Ружић (клавијатуре), Бруно Зрлић (виолина), Борис Попов (удараљке) и Марко Матошевић (бубањ). Заједно креирају непоновљив осећај хармоније и буде дубоке емоције квалитетном музиком. Масимо је веома карактеристичан извођач који се потпуно искрено се предаје свакој ноти. Апослутно шармантан, осваја својом енергијом и гласом, изнова и изнова.


ПОВЕЗАНО