Predstavljamo: Di-džej Miloš Pavlović Regen

Artista domaćeg porekla koji osvaja svetsku scenu i koji dokazuje da kada znaš šta želiš i strastveno radiš samo ono što te pokreće, ne postoje granice

Sreda 13. sep 2017.

cover image

Miloš Pavlović aka Regen (na nemačkom kiša) je rođen 1979. godine u Beogradu. Danas živi i stvara u Berlinu i jedan je od istaknutih artista koji objavljuje za etiketu Ilian Tape iz Mihnena. Ovog vikenda nastupa u rodnom gradu i to upravo sa vlasnicima etikete, poznatim nemačkim bratskim duom Zenker Brothers sa kojima pored uspešne poslovne saradnje neguje i prijateljske konekcije. Kada god se njegovo ime nađe na listi izvođača, provod je zagarantovan. Predstavljamo artistu koji je svojom karijerom dokazao da talenat, upornost i rad uvek pronađu svoje mesto na svetskoj sceni.


Od ranog detinjstva je bio fasciniran muzikom, a sa otkrivanjem sfere poznate kao break dance je počelo upoznavanje sa elektronskim bitovima. Važan korak ka njegovoj muzičkoj karijeri je bio upis u nižu muzičku školu u Beogradu sa osam godina, u kojoj je otkrio osnove muzičke teorije. Dok su se okolnosti u zemlji menjale u lošem smeru, Miloš je imao sreću da uči i putuje po Engleskoj, gde je počeo sa sakupljanjem vinila. Svet elektronskih ritmova mu postaje glavno interesovanje i upravo po unutrašnjosti Engleske započinje sa radom, a njegova strast za elektronskom muzikom dobija konkretan oblik 1997. godine.


Beogradska publika, posebno ona malo starija ga pamti po nastupima u vodećim klubovima koji su imali veliki uticaj na stvaranje andergraund elektronske scene. U klubu Omen je bio rezident četvrtkom sa samo 16. godina, a ubrzo se priključuje sastavu mladih vizionara, Teenage Techno Punks, za koje se ispostavilo da su imali istorijsku važnost za razvoj domaće elektronske klabing scene. Čuveni klub Industrija je udruženju TTP dodelio rezidenturu nedeljom, a njihove nezaboravne žurke se i danas prepričavaju. Sa 18. godina počinje da nastupa kao samostalni di-džej u svim klubovima po gradu, a od samog početka karijere je važio za jednog od omiljenih di-džejeva među ženskom populacijom i redovan je na listama najlepših di-džejeva. Skrenuo je pažnju na sebe svojim inovativnim tehnikama i veštinama miksovanja, koristeći čak tri deka, a produkciju otkriva tokom 2001. godine kada počinje da stvara muziku. Na kompilaciji Belgrade Coffee Shop - Area 6 iz 2006. godine se pojavljuje njegova debitantska numera Fluctual, dok je prodor na internacionalnu muzičku scenu obeležilo izdanje Trapizator EP iz 2007. godine i Tranzistor EP iz 2008. godine, za izdavačku kuću Momentum iz Frankfurta.


Miloš se od 2008. godine u potpunosti posvećuje svom projektu Regen koji je više okrenut ka dub pravcu haus i tehno muzike, uz specifičan pristup ranim dub tehno klasicima sa početka devedesetih. Mnogo truda i vremena je uložio u stvaranje nove muzike, a višegodišnji razvoj i iskustvo su ga odveli do kvalitetnijeg, dubljeg i inovativnijeg zvuka. Igradio je novi stil izvođenja, a u njegovoj muzici se danas čuje svedeni haus, tehno i elektronika. Regenova prva traka Duege se pojavila 2008. godine na kompilaciji Sometimes You Don’t Need Any Words koju je izdala njegova matična etiketa Ilian Tape iz Minhena, sa kojom pažljivo gradi kvalitetan put ka svetskom uspehu.