Ko je Rag'n'bone man

Od drum and bass-a, preko bluza i hip hopa, do headliner-a Exit festivala

Ponedeljak 08. maj 2017.

cover image

Rođen 1985. godine, Rory Charles Graham, danas svima poznat kao Rag'n'bone man, je engleski pevač i tekstopisac. Njegova muzička istorija seže do 2000., kada je u svojim muzičkim počecima repovao sa drum and bass bendovima, da bi se kasnije i priključio jednom, ovaga puta hip hop bendu. Na očevu inicijativu, koji je prepoznao njegove glasovne sposobnosti, oprobao se i u bluzu i godinama nastupao kao bluz izvođač.

Ipak, tri momenta se ističu u njegovoj karijeri, koji će, ispostaviće se, rezultirati "konačnim" uspehom i svetskom prepoznatljivošču u leto 2016. Prvi je 2011. godine, kada je potpisao ugovor sa hip hop etiketom (labbel). Odmah potom upoznaje i počinje saradnju sa producentom Markom Kruom (Mark Crew), da bi 2013. potpisao i ugovor sa izdavačkom kućom Warner Chappel.

Singl "Human", izdat za etiketu Columbia Records u julu 2016., dospeva na prvo mesto lista u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Belgiji i od tog momenta, veoma brzo, skoro cela planeta saznaje za Rag'n'bone man-a, koji je jedan od headliner-a Exit festivala 2017.