Домаћи, а светски - Coeus

Ди-џеј и продуцент са званичним боравком у Београду је увелико залудео планету својим техно звуком

Недеља 21. јул 2019.

cover image

Иза себе је одавно оставио наступе по малим клубовима. Време за родни град Смедерево готово да нема. Када је у Београду, користи прилику да се кратко одмори и дружи са најближима. Каријеру гради постепено, корак по корак. Његово име је обавезно на листи извођача свих великих и важних музичких фестивала у земљи и региону.

Немања Петковић је ди-џеј и продуцент који стоји иза имена Coeus. Склоност ка музици је почела у раном детињству док је свирао клавир и похађао музичку школу. Због тога је његов жиг дубока мелодичност. Због тога његов техно и deep house звуче потпуно другачије. Беспрекорно квалитетно. Уникатно. Савршено. Он није тип кога интересује један правац. На све што стави свој потпис се труди да пробуди слушаоце. Да звучи и емотивно и прогресивно.

Farafi, Elysian и Forgotten Love су само неке од песама које су му отвориле врата. Не било која већ она које вода ка остварењу сна. Coeus је један од ретких електро уметника са читавог Балкана који издаје за чувену етикету "Afterlife". Сигурно је да ће тако бити и током летње сезоне и даљој будућности. Није мала ствар када Tale of Us, Adriatique или Trikk уврсте његов рад у своје сетове. Последње његове објављене песме за ову етикету, Eden и Realm of Consciousness IV ће се проверено слушати на свим меридијанима.

Coeus се дуго и пажљиво припрема за свој наступ. У обзир долази сваки бит који ће изазвати позитивне реакције. Афро, диско, чист електронски звук, UK house, чак и мало џеза - све уклапа до перфекције. Због широког музичког спектра баш он је често избор за загревање уочи наступа звезда попут Black Coffee, Sasha, Theo Kottis и многих других.

Из прве љубави, продукције, пут до доброг ди-џеја је био неминован. Верује искључиво осећају и енергији. До коске искрен, покреће га циљ да направи нешто другачије. Нема copy/paste акције. Зато и не чуди што је сваки dance floor његов.