Art football u Rusiji 2017 - fuzija umetnosti i fudbala

Srpski umetnici su na svetskoj manifestaciji "Art football" osvojili prvo mesto u muzičkom programu i četvrto mesto u fudbalu

Utorak 13. jun 2017.

cover image

Fudbalsko-muzički spektakl "Art football" koji je održan od 3. do 12. juna u Moskvi doneo je četvrto mesto umetničkoj reprezentaciji Srbije u fudbalskom takmičenju i prvo mesto u muzičkom programu. U borbi za treće mesto naša reprezentacija je izgubila od domaćina rezultatom 3:1 i propustila priliku da zasija bronzanim sjajem. Radost i ponos Srbije je osvojeno prvo mesto u muzičkom delu takmičenja koje je sjajna ekipa osvojila nakon organizovanja žurke. Srpska reprezentacija je oduševila Moskvu na početku svetskog takmičenja koncertom koji je održan na stadionu Lokomotive 4. juna. Koncert koji je sve oduševio je bio odlična uvertira za nastup Emira Kusturice i "No smoking orkestra". Ekipa koja je u skladu sa pravilima sastavljena od glumaca, muzičara i tri bivša fudbalera pokazala impresivan talenat ne toliko za sport koliko za umetnost i muziku. Najbolji strelac reprezentacije sa postignuta dva gola je Danijel Čehranov.


Umetnici i sportisti koji su branili boje Srbije i koji su činili našu delegaciju na ovom događaju su sledeći: kapiten, glumac Andrija Kuzmanović, glumac Aleksandar Radojičić, glumac Viktor Savić, glumac Marko Gizdavić, glumac Nikola Glišić, pevač Marko Đurovski, kompozitor i pevač Branislav Lalić, pevač Bojan Vasković, di-džej, producent i pisac Danijel Čehranov, pevač i voditelj Milan Mitrović, filmski direktor Igor Miljković, di-džej i voditelj Pavle Udovičić, glumac Miloš Petrović, glumac i basista Luka Tabašević, Vladimir Miladinović iz folklorskog ansambla, muzičar i kompozitor Marko Marić, klavijaturista i pijanista Jovica Gigović, bivši profesionalni fudbaleri Miodrag Anđelković, Rajko Šarić i Đorđe Vlajić, frizer i šminker Miloš Petrović, Miloš Vilotić, Miško Lalić, doktor Uroš Miladinović, psiholog tima Miloš Ilinčić, Aleksandar Vasiljević, Petar Vukašinović, trener Milan Živadinović, direktor tima Emir Kusturica, menadžer tima Vladimir Aleksić, glumac Miloš Biković, producent Maksa Ćatović, glumac Lazar Đukić, kompozitor Ivan Jevtić, bivši fudbaler i trener Niša Saveljić, glumac i muzičar Ivan Jevtović, Nikola Serpak i Mirko Radenović.


Internacionalni fudbalski i muzički festival "Art football" je kreiran i realizivan prvi put u Rusiji, a postao je jedan od najvećih sportsko-muzičkih događaja u svetu sa idejom da se širi humanost i dobrota. Zasnovan je na principima i filozofiji fudbala sa ciljem da se takmiče poznati umetnici iz raznih zemalja, ne samo kako bi pokazali sportski talenat, već da pokažu svoje umetničke veštine. Srpska reprezentacija prvi put je učestvovala 2016. godine.