Август у Београду 2019

Време је за почетак последњег круга вреле летње вожње. Гас до даске јер лето неће трајати заувек

Четвртак 01. авг 2019.

cover image

Календарски посматрано, до јесени има још доста времена. То је само теорија. Пракса је показала да све добро пролети. Још само 31 дан траје опуштени режим рада, прецизније, право лето у Београду. Чим крену редовне пословне обавезе, школа, припрема за зиму и зимница, летња прича ће бити завршена.

Да би лексикон успомена имао хепи енд, потребне су смернице за карневалско расположење у граду. Ухватите ритам и крените у неприкосновену авантуру. Фешта је на сваком кораку.

У мору прича о мору, ускочите на талас одличне музике. Август у Београду једнако Beer Fest 2019. Парк Ушће ће од 14. до 18. августа бити најпосећенија зона под звездама у овом делу Европе. Више од 120 концерата. Четири бине. Безброј пива. Очекујте све што можете да замислите за 17. Beer Fest. И више од тога.

Претпоследњег августовског дана на истом месту ће се одржати један али веома вредан концерт. Зове се Ноћ музике 2019. Спектакуларну класичну музику ће извести Симфонијски оркестар и Хор РТС и Апокалиптика. Финиш лета уз музичку сензацију ће учинити чуда.


Србија је земља кошарке. Аргументи за ову тезу су бројни. Ако и ваше срце куца за успех репрезентације, дођите на пријатељску утакмицу Србија - Литванија. Десетог августа у Штарк Арени кошаркашка легенда, а сада тренер Александар Ђорђевић ће у 21:00 извести одабран тим за победу. Део буџета од продатих карата се издваја за изградњу инклузивних игралишта за децу под покровитељством УНИЦЕФ-а. Спортско-хуманитарно вече које се не пропушта. Сви у плавом на Литванију гласи парола коју би свако требало да усвоји.

Активно учествовање у спорту вам је загарантовано ако дођете 10. и 11. августа на Аду Циганлију. Јубиларни 10. Међународни фестивал jоге ће окупити најбоље инструкторе из земље и иностранства. Часови, презентације, пратећи програми. Све у стилу древне вештине која регенерише дух и тело. Учините нешто само за себе. Заслужили сте да засијате.

Предах од врелине потражите у београдским парковима. Можете да шетате али је много боље да се на свежем ваздуху опустите уз добар филм. Манифестације Биоскоп на отвореном и Filmstreet имају сјајне репертоаре. И потпуно су бесплатни. Омиљено биће под руку и право на најопуштенији вид градске забаве.