Avgust u Beogradu 2019

Vreme je za početak poslednjeg kruga vrele letnje vožnje. Gas do daske jer leto neće trajati zauvek

Četvrtak 01. avg 2019.

cover image

Kalendarski posmatrano, do jeseni ima još dosta vremena. To je samo teorija. Praksa je pokazala da sve dobro proleti. Još samo 31 dan traje opušteni režim rada, preciznije, pravo leto u Beogradu. Čim krenu redovne poslovne obaveze, škola, priprema za zimu i zimnica, letnja priča će biti završena.

Da bi leksikon uspomena imao hepi end, potrebne su smernice za karnevalsko raspoloženje u gradu. Uhvatite ritam i krenite u neprikosnovenu avanturu. Fešta je na svakom koraku.

U moru priča o moru, uskočite na talas odlične muzike. Avgust u Beogradu jednako Beer Fest 2019. Park Ušće će od 14. do 18. avgusta biti najposećenija zona pod zvezdama u ovom delu Evrope. Više od 120 koncerata. Četiri bine. Bezbroj piva. Očekujte sve što možete da zamislite za 17. Beer Fest. I više od toga.

Pretposlednjeg avgustovskog dana na istom mestu će se održati jedan ali veoma vredan koncert. Zove se Noć muzike 2019. Spektakularnu klasičnu muziku će izvesti Simfonijski orkestar i Hor RTS i Apokaliptika. Finiš leta uz muzičku senzaciju će učiniti čuda.


Srbija je zemlja košarke. Argumenti za ovu tezu su brojni. Ako i vaše srce kuca za uspeh reprezentacije, dođite na prijateljsku utakmicu Srbija - Litvanija. Desetog avgusta u Štark Areni košarkaška legenda, a sada trener Aleksandar Đorđević će u 21:00 izvesti odabran tim za pobedu. Deo budžeta od prodatih karata se izdvaja za izgradnju inkluzivnih igrališta za decu pod pokroviteljstvom UNICEF-a. Sportsko-humanitarno veče koje se ne propušta. Svi u plavom na Litvaniju glasi parola koju bi svako trebalo da usvoji.

Aktivno učestvovanje u sportu vam je zagarantovano ako dođete 10. i 11. avgusta na Adu Ciganliju. Jubilarni 10. Međunarodni festival joge će okupiti najbolje instruktore iz zemlje i inostranstva. Časovi, prezentacije, prateći programi. Sve u stilu drevne veštine koja regeneriše duh i telo. Učinite nešto samo za sebe. Zaslužili ste da zasijate.

Predah od vreline potražite u beogradskim parkovima. Možete da šetate ali je mnogo bolje da se na svežem vazduhu opustite uz dobar film. Manifestacije Bioskop na otvorenom i Filmstreet imaju sjajne repertoare. I potpuno su besplatni. Omiljeno biće pod ruku i pravo na najopušteniji vid gradske zabave.