Сладолед. И тачка

На штапићу, у корнету, на куглу, на точење, сладолед торта. Најбољи друг и омиљени савезник против врућине се вратио у град. Сладоледу, добродошао!

Петак 14. јун 2019.

cover image

Лето 2019 је дефинитивно у Београду. Сунце више није небеска декорација већ греје од јутра до мрака. Баш зато су посластичарнице и Београд постали синоними. Без сладоледа, дан у главном граду је незамислив. Гужве на улицама су мање али не због годишњих одмора. Сви се крећу у правцу најбољег сладоледа. А који је то сладолед најбољи када се зна да се о укусима не расправља?

Прво и најважније - најбољи сладолед је онај који управо држите и руци. Не онај од јуче нити онај на који ћете можда сутра свратити. Баш тај, што сада хлади, освежава и усрећује.

Сладолед, сладолед и још много сладоледа је оно што се цени ових дана. Кугла сладоледа или још боље, неколико кугли ће вас на врућини орасположити више него трач кафа или пиво са друштвом. Ако тражите рецепт за савршен дан, држите се правила што више то боље сладоледа.

Уколико сте заборавили да драгој особи честитате рођендан или обележите годишњицу, сладолед торта решава све несугласице. Она ће поправити и надокнадити сваку грешку.

Можда није атрактиван јер је доступан на сваком кораку али сладолед на штапић је веран до краја лета. Само се сетите колико пута вам је улични продавац сладоледа улепшао дан са леденим заслађењем и одмах ћете променити мишљење о овој врсти сладоледа.

Ретро заслађење - сладолед на точење се све чешће проналази на београдским улицама. Евоцирање старих слатких успомена. Порција у духу Италије. Свакако не би требало пропустити освежавање непца једноставним, а одличним укусима.


Сладолед за дијабетичаре, сладолед без шећера и сладолед без млека су веома популарне посластице. Коме је више до здравља него до летњег хедонизма, ово су опције на које имате пуно право. И то без гриже савести.

Сладолед од чоколаде и сладолед од ваниле су деценијама присутни. Непревазиђен, вечни спој је вечан. У случају да евентуално досади, златни лешник ће освежити класику. Трендсетери ипак преферирају најмодерније рецепте у сладолед империји. Бескрајна листа укуса је терен за истраживање због којих ће радознала непца доживети спектакл.

Сада је потпуно јасно зашто је немогуће одабрати само један најбољи сладолед. Након ове кратке, а слатке приче, брзим корацима продужите до сладолеџинице која испуњава сва ваша чула.