Сви на Авалски торањ

Ако се питате зашто, ево одговора. Само одавде се пружа поглед на Београд од "милион долара"

Понедељак 20. мај 2019.

cover image

Радно време за Авалски торањ све до 31. октобра је од 09:00 до 20:00. Сваког дана, два лифта возе непуних 40 секунди до видиковца који је лоциран на 122. метру. Највиша грађевина на читавом Балкану, уникат укупне висине 204.68 метара нуди непроцењив поглед на главни град Србије, Шумадију, Војводину. Коначно, сезона 2019 за Авалски торањ је у току. Добродошли на врх града.

Да је нижа 11 метара, Авала не би била планина већ брдо. Срећа па је довољно висока и заслужено привлачи пажњу, како становницима Београда, тако и гостима града. Само 1.100 центиметара су учинили своје па је ова једина београдска планина аутентична оаза. Посебно је атрактивна од 2010. године када је Авалски торањ након НАТО бомбардовања комплетно реновиран и отворен за публику.


Након што осмотрите централне и периферне локације са 122. метра, можете да се спустите, такође лифтом на висину од 119. метара и попијете пиће у бару. Уколико и ви будете одушевљени погледом, а хоћете сигурно, у подножју торња се налази продавница сувенира Туристичке организације Србије те можете набавити поклон за успомену. Однедавно је у потпуности адаптирано окружење Авалског торња и сада нуди богати садржај за различите активности, посебно оне за децу. Обавезно оставите довољно времена да прошетате и до Споменика Незнаном јунаку.

Према статистичким подацима, Авалски торањ је међу топ 5 локација у Београду. Не чекајте ништа (и никога) осим ведрог и сунчаног дана због бистрог погледа. Правац на торањ!