Упознајте Београд на потпуно другачији начин

Шта радити у Београду када пожелите праву авантуру

Четвртак 16. авг 2018.

cover image

Разгледање града трамвајем, вожња отвореним аутобусом, крстарење бродом, дугачка вожња бицикла кроз центар или осматрање атракција и знаменитости из удобног седишта олдтајмера су познати начини да се упозна престоница. Уколико сте мислили да је то све што овај град има да понуди - грешите.

Једина планина у Београду, Авала, не заслужује игнорисање зато што није у строгом центру. Читав град и окружење са Авалског торња изгледају потпуно другачије. Поглед са висине, а чврсто тло под ногама су права комбинација. Вожња аутобусом од Трга Николе Пашића траје таман толико да видите и импресивне грађевине али и природне лепоте. Знате шта вам је чинити када стигнете да одредиште. Правац на торањ! Историја, природа и фантастичан видиковац чине обилазак Авале за који морате да издвојите време.


Високо, више, највише! Апослутно оригиналан сусрет са главним градом Србије је из ваздуха. Вожња хеликоптером изнад Београда гарантује невероватан доживљај. Туре се организују преко дана, а полази се из Добановаца. Разгледање из птичје перспективе траје од 15 до 60 минута. Лети се хеликоптерима типа Робинсон Р44 са најискуснијим пилотима у Србији. Капацитет места броји три седишта плус пилот. Невероватно и проверено одлично искуство. 

Млади сте или се осећате као да бројите прве дане младости и уживате у вожњи на два точка. Класичне "машине" нека сачекају. Другачија активност за нове авантуре је Segway тура. Занимљива опција за истраживање града је светски тренд, вожња модерних двоточкаша. На располагању су две стандардне и могућност да сами креирате своју туру. Активан обилазак и доза одличних прича из живота града. Сјајан план. Листа шта видети у Београду је дугачка. Одаберите најатрактивнија места, кацигу на главу и крените у посебну вожњу.