Upoznajte Beograd na potpuno drugačiji način

Šta raditi u Beogradu kada poželite pravu avanturu

Četvrtak 16. avg 2018.

cover image

Razgledanje grada tramvajem, vožnja otvorenim autobusom, krstarenje brodom, dugačka vožnja bicikla kroz centar ili osmatranje atrakcija i znamenitosti iz udobnog sedišta oldtajmera su poznati načini da se upozna prestonica. Ukoliko ste mislili da je to sve što ovaj grad ima da ponudi - grešite.

Jedina planina u Beogradu, Avala, ne zaslužuje ignorisanje zato što nije u strogom centru. Čitav grad i okruženje sa Avalskog tornja izgledaju potpuno drugačije. Pogled sa visine, a čvrsto tlo pod nogama su prava kombinacija. Vožnja autobusom od Trga Nikole Pašića traje taman toliko da vidite i impresivne građevine ali i prirodne lepote. Znate šta vam je činiti kada stignete da odredište. Pravac na toranj! Istorija, priroda i fantastičan vidikovac čine obilazak Avale za koji morate da izdvojite vreme.


Visoko, više, najviše! Aposlutno originalan susret sa glavnim gradom Srbije je iz vazduha. Vožnja helikopterom iznad Beograda garantuje neverovatan doživljaj. Ture se organizuju preko dana, a polazi se iz Dobanovaca. Razgledanje iz ptičje perspektive traje od 15 do 60 minuta. Leti se helikopterima tipa Robinson R44 sa najiskusnijim pilotima u Srbiji. Kapacitet mesta broji tri sedišta plus pilot. Neverovatno i provereno odlično iskustvo. 

Mladi ste ili se osećate kao da brojite prve dane mladosti i uživate u vožnji na dva točka. Klasične "mašine" neka sačekaju. Drugačija aktivnost za nove avanture je Segway tura. Zanimljiva opcija za istraživanje grada je svetski trend, vožnja modernih dvotočkaša. Na raspolaganju su dve standardne i mogućnost da sami kreirate svoju turu. Aktivan obilazak i doza odličnih priča iz života grada. Sjajan plan. Lista šta videti u Beogradu je dugačka. Odaberite najatraktivnija mesta, kacigu na glavu i krenite u posebnu vožnju.