Концерт бенда Voivod

Чувени метал састав са богатом и дугом каријером премијерно гостује у Србији

Уторак 03. окт 2017.

cover image

Метал бенд Voivod из Канаде по први пут наступа пред домаћом публиком 5. октобра од 21:00 у Дому омладине Београда. Специјални гости су квартет Earthship који ће представити нови албум Hollowed. Организатори концерта, MH Concerts и Serbian Hellbangers, најављују одличан перфоманс и жестоке метал битове.


Progressive/trash метал састав из Канаде, аутентичне иноваторе sci-fi метал жанра чине: Denis Bélanger Snake (вокал), Daniel Mongrain Chewy (гитара), Dominique Laroche Rocky (бас гитара) и Michel Langevin Away (бубњеви). Од формирања бенда, на почетку осамдесетих, до данас, често су мењали жанрове, истраживали нове правце, усавршавали знање и тако дошли до сопственог стила у музици и признати су као један од "big four" канадских метал бендова.


Voivod прича почиње давне 1982. године. Први албум, War and Pain, су објавили 1984. године, а први велики светски успех су достигли са издавањем Nothingface 1989. године који се нашао на 114. месту Billboard 200 листе. Металци су се поново нашли на врху топ листа и освојили бројне награде са последњим албумом Post Society, издатим 2016. године за етикету Century Media.


ПОВЕЗАНО