Стефан Миленковић отвара АртЛинк фестивал 2017

Фестивал који промовише младе таленте у класичној музици великим концертима најпопуларнијих уметника и наступима неафирмисаних извођача ће обележити овогодишње издање

Понедељак 25. сеп 2017.

cover image

4. АртЛинк фестивал младих талената који носи назив "На путу до звезда" почиње данас, 25. септембра и трајаће до 8. октобра. Свечано отварање ће обележити концерт Стефана Миленковића у Великој дворани Коларчеве задужбине, вечерас у 20:00, док ће Иштван Вардаи затворити фестивал, 8. октобра на истом месту. Светски познати виртуози ће наступити са оркестром АртЛинк млади виртуози. Улазнице су доступне на благајни задужбине Илије М. Коларца и на продајним местима Eventim мреже.


Фестивал је настао у циљу активног промовисања младих уметника који су окренути класичној музици. Популаризовањем стваралаштва од великог културног значаја, као и других врста уметности, ова манифестација повезује младе таленте и публику кроз квалитетну музичко-уметничку форму. АртЛинк се за кратак период успешно позиционирао на европској мапи квалитетних фестивала, а наградом коју је примио за досадашњи рад, заправо је добио подстрек за будуће активности. 


Четвто издање фестивала младих талената ће се одржати на неколико локација у Београду. Поред великих звезда које ће обележити почетак и крај догађаја, публика ће имати прилике да присуствује концертима класичне музике на којима ће наступити млади таленти чији рад прати АртЛинк, као и домаће звезде класичне музике.