Stefan Milenković otvara ArtLink festival 2017

Festival koji promoviše mlade talente u klasičnoj muzici velikim koncertima najpopularnijih umetnika i nastupima neafirmisanih izvođača će obeležiti ovogodišnje izdanje

Ponedeljak 25. sep 2017.

cover image

4. ArtLink festival mladih talenata koji nosi naziv "Na putu do zvezda" počinje danas, 25. septembra i trajaće do 8. oktobra. Svečano otvaranje će obeležiti koncert Stefana Milenkovića u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, večeras u 20:00, dok će Ištvan Vardai zatvoriti festival, 8. oktobra na istom mestu. Svetski poznati virtuozi će nastupiti sa orkestrom ArtLink mladi virtuozi. Ulaznice su dostupne na blagajni zadužbine Ilije M. Kolarca i na prodajnim mestima Eventim mreže.


Festival je nastao u cilju aktivnog promovisanja mladih umetnika koji su okrenuti klasičnoj muzici. Popularizovanjem stvaralaštva od velikog kulturnog značaja, kao i drugih vrsta umetnosti, ova manifestacija povezuje mlade talente i publiku kroz kvalitetnu muzičko-umetničku formu. ArtLink se za kratak period uspešno pozicionirao na evropskoj mapi kvalitetnih festivala, a nagradom koju je primio za dosadašnji rad, zapravo je dobio podstrek za buduće aktivnosti. 


Četvto izdanje festivala mladih talenata će se održati na nekoliko lokacija u Beogradu. Pored velikih zvezda koje će obeležiti početak i kraj događaja, publika će imati prilike da prisustvuje koncertima klasične muzike na kojima će nastupiti mladi talenti čiji rad prati ArtLink, kao i domaće zvezde klasične muzike.