Фестивал Звук Београда

Звезде са домаћег подручја које представљају истински рокенрол звук по први пут наступају заједно у простору за који их везују велики успеси и драге успомене

Петак 29. сеп 2017.

cover image

Велики презир, Stray Dogg и Краљ Чачка наступају на музичком фестивалу Звук Београда који се одржава вечерас, 29. септембра од 21:00 у сали Американа Дома омладине Београда. Подршку за реализовање уникатног дешавања је пружио Секретаријат за културу Града Београда, а карте је могуће купити преко Eventim продајне мреже по цени од 1.000 динара.


Звук Београда је фестивал који има за циљ промовисање домаће рок музике са жељом да Београд поново постане музички центар за читав регион. Музички извођачи који ће наступити на великом концерту су остварени уметници чије су песме оставиле значајан траг у домаћој дискографији, а веома су слушане и данас. Скретањем пажње на велике успехе које су остварили и организовањем оваквог догађаја тежи се повратку рок звука у музички епицентар.


Предводици дешавања, бенд Велики презир, постоји од 1994. године. Успешну каријеру, богату бројним свиркама и великим концертима су обележила и четири сјајна албума. Stray Dogg чине талентовани музичари који су се окупили 2011. године и до сада су наступали на готово свим важним музичким догађајима у земљи и региону. Три албума, колико су за сада објавили, за кратак период су освојила публику али и еминентне топ листе. Краљ Чачка је оригинална музичка сензација коју је домаћа публика свесрдно прихватила, а деби албум Земља снова је право освежење за домаћу продукцију.


ПОВЕЗАНО