Festival Zvuk Beograda

Zvezde sa domaćeg područja koje predstavljaju istinski rokenrol zvuk po prvi put nastupaju zajedno u prostoru za koji ih vezuju veliki uspesi i drage uspomene

Petak 29. sep 2017.

cover image

Veliki prezir, Stray Dogg i Kralj Čačka nastupaju na muzičkom festivalu Zvuk Beograda koji se održava večeras, 29. septembra od 21:00 u sali Amerikana Doma omladine Beograda. Podršku za realizovanje unikatnog dešavanja je pružio Sekretarijat za kulturu Grada Beograda, a karte je moguće kupiti preko Eventim prodajne mreže po ceni od 1.000 dinara.


Zvuk Beograda je festival koji ima za cilj promovisanje domaće rok muzike sa željom da Beograd ponovo postane muzički centar za čitav region. Muzički izvođači koji će nastupiti na velikom koncertu su ostvareni umetnici čije su pesme ostavile značajan trag u domaćoj diskografiji, a veoma su slušane i danas. Skretanjem pažnje na velike uspehe koje su ostvarili i organizovanjem ovakvog događaja teži se povratku rok zvuka u muzički epicentar.


Predvodici dešavanja, bend Veliki prezir, postoji od 1994. godine. Uspešnu karijeru, bogatu brojnim svirkama i velikim koncertima su obeležila i četiri sjajna albuma. Stray Dogg čine talentovani muzičari koji su se okupili 2011. godine i do sada su nastupali na gotovo svim važnim muzičkim događajima u zemlji i regionu. Tri albuma, koliko su za sada objavili, za kratak period su osvojila publiku ali i eminentne top liste. Kralj Čačka je originalna muzička senzacija koju je domaća publika svesrdno prihvatila, a debi album Zemlja snova je pravo osveženje za domaću produkciju.