Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. у Београду

Психоделични freak-out бенд из Јапана својом музиком промовише слободу, креативно стварање и подстиче на различитост

Уторак 26. сеп 2017.

cover image

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. наступају 27. септембра од 21:00 у Дому омладине Београда. Организатор експлозивног музичког дешавања је агенција Рок свирке, а карте су доступне на продајним местима Eventim, Gigs Tix и DD Tickets мрежа као и у ТЦ Сремска и Felix shop-у.


Kawabata Makoto је оснивач и идејни творац састава који постоји од 1995. године, а себе сматра уникатним бићем које може да комуницира са космосом. Бенд броји преко 30 чланова који чине фармери, афирмисани и неафирмисани музичари, плесачи и други уметници за које је музика само један од начина изражавања. The Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. је пројекат којим су највише окупирани у последње време, а бројним наступима широм света имају за циљ да пренесу своју енергију и размишљања на публику која прати њихов рад.


Психоделични ритмови са јаким битом и доминатном гитаром чине главне карактеристике музике коју овај посебан бенд ствара. У њиховим песмама се примећује утицај прогресивног рока и џеза, обогаћени психоделичним елементима и квалитетном импровизацијом. До сада су издали скоро 90 издања, некада годишње објаве 10 албума, што говори да ово удружење нема никакав проблем са креативношћу и инспирацијом.


Пре више од једне деценије, Кавабата се укључио у комуну јапанских хипика али није прихватио њихова правила живљења и стварања до краја, обзиром да чланови колектива живе одвојено, а не како хипи комуна предлаже, на истом месту. Као удружење, залажу се за права слободе и живот по сопственим жељама.


ПОВЕЗАНО