Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. u Beogradu

Psihodelični freak-out bend iz Japana svojom muzikom promoviše slobodu, kreativno stvaranje i podstiče na različitost

Utorak 26. sep 2017.

cover image

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. nastupaju 27. septembra od 21:00 u Domu omladine Beograda. Organizator eksplozivnog muzičkog dešavanja je agencija Rok svirke, a karte su dostupne na prodajnim mestima Eventim, Gigs Tix i DD Tickets mreža kao i u TC Sremska i Felix shop-u.


Kawabata Makoto je osnivač i idejni tvorac sastava koji postoji od 1995. godine, a sebe smatra unikatnim bićem koje može da komunicira sa kosmosom. Bend broji preko 30 članova koji čine farmeri, afirmisani i neafirmisani muzičari, plesači i drugi umetnici za koje je muzika samo jedan od načina izražavanja. The Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O. je projekat kojim su najviše okupirani u poslednje vreme, a brojnim nastupima širom sveta imaju za cilj da prenesu svoju energiju i razmišljanja na publiku koja prati njihov rad.


Psihodelični ritmovi sa jakim bitom i dominatnom gitarom čine glavne karakteristike muzike koju ovaj poseban bend stvara. U njihovim pesmama se primećuje uticaj progresivnog roka i džeza, obogaćeni psihodeličnim elementima i kvalitetnom improvizacijom. Do sada su izdali skoro 90 izdanja, nekada godišnje objave 10 albuma, što govori da ovo udruženje nema nikakav problem sa kreativnošću i inspiracijom.


Pre više od jedne decenije, Kavabata se uključio u komunu japanskih hipika ali nije prihvatio njihova pravila življenja i stvaranja do kraja, obzirom da članovi kolektiva žive odvojeno, a ne kako hipi komuna predlaže, na istom mestu. Kao udruženje, zalažu se za prava slobode i život po sopstvenim željama.