Devin Townsend Project у Београду

Канадски метал музичар са својим бендом се налази на великој светској турнеји, а публика у Србији ће имати прилике премијерно да их чује у Дому Омладине Београда

Четвртак 10. авг 2017.

cover image

Devin Townsend са својим бендом Devin Townsend Project први пут наступа у нашој земљи. Металци из Канаде стижу 15. августа од 21:00 у Дом омладине Београда да промовишу последње аудио издање "Transcendence". Карте за концерт су доступне на продајним местима Eventim мреже, музичкој продавници Феликс у Београду и Мунгос у Новом Саду. Организатори концерта, MH Concerts и Serbian Hellbangers поносно најављују метал спектакл у Београду.


Devin Townsend, фантастичан и иновативан гитариста који помера границе у метал музици. Основао је бенд Strapping Young Lad 1994. године, а до разласка који је уследио 2007. године су објавили пет студијских албума. Упоредо са квалитетном соло каријером, остварио је запажену сарадњу са Casualties of Cool, Punky Brüster, Steve Vai, Ayreon, Anneke van Giersbergen, The Wildhearts, Front Line Assembly и још многима. Његов рад карактерише аутентична комбинација progressive metalа, рока, амбијенталне и електронске музике. Енергија коју преноси на живим наступима је невероватно, искуство које се мора осетити.

Талентовани музичар, рођен 1972. године је основао The Devin Townsend Band. Екипа је снимила два албума и распушта се истовремено када и Strapping Young Lad, а разлог је презасићење од великих турнеја и жеље да приватни живот буде у епицентру. После паузе која је трајала две године, надахути Townsend покреће нови тим - Devin Townsend Project. Планирано је да издају четири албума која ће бити у потпуно различитим стиловима, Ki, Addicted, Deconstruction и Ghost, међутим, оснивач је одлучио да настави са студијским радом и концертним турнејама.


Када се све сабере, Devin Townsend је до сада објавио 22 студијска и 3 концертна албума. Лични стил вокалне продукције који овај музичар негује, компетентна критика упоређује са стиловима који су неговали Phil Spector и Frank Zappa. Свестране вокалне способности му дају могућност да изводи од технике вриштања преко оперских деоница, поједнако квалитетно. Ипак, веран је хеви метал музици.


ПОВЕЗАНО