Devin Townsend Project u Beogradu

Kanadski metal muzičar sa svojim bendom se nalazi na velikoj svetskoj turneji, a publika u Srbiji će imati prilike premijerno da ih čuje u Domu Omladine Beograda

Četvrtak 10. avg 2017.

cover image

Devin Townsend sa svojim bendom Devin Townsend Project prvi put nastupa u našoj zemlji. Metalci iz Kanade stižu 15. avgusta od 21:00 u Dom omladine Beograda da promovišu poslednje audio izdanje "Transcendence". Karte za koncert su dostupne na prodajnim mestima Eventim mreže, muzičkoj prodavnici Feliks u Beogradu i Mungos u Novom Sadu. Organizatori koncerta, MH Concerts i Serbian Hellbangers ponosno najavljuju metal spektakl u Beogradu.


Devin Townsend, fantastičan i inovativan gitarista koji pomera granice u metal muzici. Osnovao je bend Strapping Young Lad 1994. godine, a do razlaska koji je usledio 2007. godine su objavili pet studijskih albuma. Uporedo sa kvalitetnom solo karijerom, ostvario je zapaženu saradnju sa Casualties of Cool, Punky Brüster, Steve Vai, Ayreon, Anneke van Giersbergen, The Wildhearts, Front Line Assembly i još mnogima. Njegov rad karakteriše autentična kombinacija progressive metala, roka, ambijentalne i elektronske muzike. Energija koju prenosi na živim nastupima je neverovatno, iskustvo koje se mora osetiti.

Talentovani muzičar, rođen 1972. godine je osnovao The Devin Townsend Band. Ekipa je snimila dva albuma i raspušta se istovremeno kada i Strapping Young Lad, a razlog je prezasićenje od velikih turneja i želje da privatni život bude u epicentru. Posle pauze koja je trajala dve godine, nadahuti Townsend pokreće novi tim - Devin Townsend Project. Planirano je da izdaju četiri albuma koja će biti u potpuno različitim stilovima, Ki, Addicted, Deconstruction i Ghost, međutim, osnivač je odlučio da nastavi sa studijskim radom i koncertnim turnejama.


Kada se sve sabere, Devin Townsend je do sada objavio 22 studijska i 3 koncertna albuma. Lični stil vokalne produkcije koji ovaj muzičar neguje, kompetentna kritika upoređuje sa stilovima koji su negovali Phil Spector i Frank Zappa. Svestrane vokalne sposobnosti mu daju mogućnost da izvodi od tehnike vrištanja preko operskih deonica, pojednako kvalitetno. Ipak, veran je hevi metal muzici.