Викенд ван Београда

Места на обронцима Београда одузимају дах и пружају неопходно пуњење батерија између бројних обавеза и убрзаног градског стила живота

Недеља 30. јул 2017.

cover image

О лепотама Београда се много пише у последње време. Бројни светски магазини у својим колумнама представљају српску престоницу и у суперлативу набрајају све знаметитости, културна наслеђа, одличне ресторане и ноћне клубове који се морају посетити. Колико је центар највеће балканске метрополе привлачан, исто толико и његова периферија има шта да покаже. Ушушкана домаћинства надомак главне зоне која нуде тотални опоравак од глобалистичких трендова и модерни спа центри са веома богатим садржајем су најбољи избор за мини одмор. Представљамо Вам прелепа места надомак центра Београда која су савршене оазе мира и тишине, рекреативних одмора и наравно, домаћих специјалитета. Вратите се природи и коренима барем на викенд и препустите се чарима које доносе лепоте Србије.

Вила Липовица


Удаљена само 20 километара од центра Београда, замишљена тако да повратите енергију и "набаците" здрав и блистав тен. Савршен бег од свакодневних обавеза је управо овде, у уређеној кући смештеној у природном окружењу Липовачке ваздушне бање. Кућу и читаво имање можете изнајмити да дневном нивоу, колико год дуго желите. Предност ове виле је та што када је закупите, читаво имање је само Вама на располагању. Комплекс садржи уређено двориште и базен. Укупног капацитета од три спаваће собе са девет кревета омогућава да позовете на мини одмор породицу, пријатеље или омиљене колеге са посла и потпуно уживате. Поред базена се налази озидани роштиљ, сто за стони тенис и стони фудбал. Више него довољно за кратак одмор.

Зорнића кућа


Село Баћевац се налази на нешто више од 30 километара од града и крије неверовату оазу доминантне домаћинске атмосфере која је у савршеној романси са прелепом природом. Имање је доспело у посед садашњих власника 2002. године са идејом да се овде лоцира фарма и производња млека. Међутим, долази до промене плана током 2006. године и почиње адаптација комплекса у туристичке сврхе са циљем да се градској популацији уживо прикаже живот на селу са свим својим чарима. Читав комплекс је ограђен шумама храста, цера и багрема и заједничким снагама дају невероватан квалитет ваздуха. Домаћини су увек срдачни и спремни да пренесу своја знања и искуства, пажљиво чувају предмете који су били неопходни у старим српским домаћинствима, а данас ретко где могу видети. Зорнића кућа поред смештаја у традиционалном, етно стилу и ресторана који припрема искључиво националне специјалитете нуди богат садржај активности које су свим гостима на располагању: играонице на отвореном за децу, мини зоо врт, терени за одбојку и мини фудбал, школа јахања, Eco Wood Stage (музичко-културна сцена која заступа квалитетне свирке и промовише екологију) и уметнички атеље и радионицу, коју води признати уметник и члан УЛУС-а, Дерокс.

Релакс центар Ковачица


Заљубљеници у савремен начин одмора ће на овом месту проверено уживати. Центар хедонизма се налази на 45 километара од Београда и веома једноставно се стиже. Туристичко насеље пружа смештај у 48 соба које су распоређене у бунгаловима. Сваки бунгалов је јединица за себе, а налази се у непосредној близини богатог садржаја смештеног у главни објекат који нуди релаксацију и забаву. Унутар централног комплекса се налази ресторан националне и интернационалне кухиње, конферецијски и велнес центар. Отворени део савршеног места за одмор чини терен за мали и велики фудбал, терен за рукомет, терен за кошарку и одбојку на песку. Велнес и спа зона су опремљене отвореним и затвореним базеном, базеном за бебе, ђакузијем, финским саунама и теретаном. Професионално особље је у сваком тренутку на располагању које за потпуно опуштање нуди услуге масаже и третмане минералним блатом.