Vikend van Beograda

Mesta na obroncima Beograda oduzimaju dah i pružaju neophodno punjenje baterija između brojnih obaveza i ubrzanog gradskog stila života

Nedelja 30. jul 2017.

cover image

O lepotama Beograda se mnogo piše u poslednje vreme. Brojni svetski magazini u svojim kolumnama predstavljaju srpsku prestonicu i u superlativu nabrajaju sve znametitosti, kulturna nasleđa, odlične restorane i noćne klubove koji se moraju posetiti. Koliko je centar najveće balkanske metropole privlačan, isto toliko i njegova periferija ima šta da pokaže. Ušuškana domaćinstva nadomak glavne zone koja nude totalni oporavak od globalističkih trendova i moderni spa centri sa veoma bogatim sadržajem su najbolji izbor za mini odmor. Predstavljamo Vam prelepa mesta nadomak centra Beograda koja su savršene oaze mira i tišine, rekreativnih odmora i naravno, domaćih specijaliteta. Vratite se prirodi i korenima barem na vikend i prepustite se čarima koje donose lepote Srbije.

Vila Lipovica


Udaljena samo 20 kilometara od centra Beograda, zamišljena tako da povratite energiju i "nabacite" zdrav i blistav ten. Savršen beg od svakodnevnih obaveza je upravo ovde, u uređenoj kući smeštenoj u prirodnom okruženju Lipovačke vazdušne banje. Kuću i čitavo imanje možete iznajmiti da dnevnom nivou, koliko god dugo želite. Prednost ove vile je ta što kada je zakupite, čitavo imanje je samo Vama na raspolaganju. Kompleks sadrži uređeno dvorište i bazen. Ukupnog kapaciteta od tri spavaće sobe sa devet kreveta omogućava da pozovete na mini odmor porodicu, prijatelje ili omiljene kolege sa posla i potpuno uživate. Pored bazena se nalazi ozidani roštilj, sto za stoni tenis i stoni fudbal. Više nego dovoljno za kratak odmor.

Zornića kuća


Selo Baćevac se nalazi na nešto više od 30 kilometara od grada i krije neverovatu oazu dominantne domaćinske atmosfere koja je u savršenoj romansi sa prelepom prirodom. Imanje je dospelo u posed sadašnjih vlasnika 2002. godine sa idejom da se ovde locira farma i proizvodnja mleka. Međutim, dolazi do promene plana tokom 2006. godine i počinje adaptacija kompleksa u turističke svrhe sa ciljem da se gradskoj populaciji uživo prikaže život na selu sa svim svojim čarima. Čitav kompleks je ograđen šumama hrasta, cera i bagrema i zajedničkim snagama daju neverovatan kvalitet vazduha. Domaćini su uvek srdačni i spremni da prenesu svoja znanja i iskustva, pažljivo čuvaju predmete koji su bili neophodni u starim srpskim domaćinstvima, a danas retko gde mogu videti. Zornića kuća pored smeštaja u tradicionalnom, etno stilu i restorana koji priprema isključivo nacionalne specijalitete nudi bogat sadržaj aktivnosti koje su svim gostima na raspolaganju: igraonice na otvorenom za decu, mini zoo vrt, tereni za odbojku i mini fudbal, škola jahanja, Eco Wood Stage (muzičko-kulturna scena koja zastupa kvalitetne svirke i promoviše ekologiju) i umetnički atelje i radionicu, koju vodi priznati umetnik i član ULUS-a, Deroks.

Relaks centar Kovačica


Zaljubljenici u savremen način odmora će na ovom mestu provereno uživati. Centar hedonizma se nalazi na 45 kilometara od Beograda i veoma jednostavno se stiže. Turističko naselje pruža smeštaj u 48 soba koje su raspoređene u bungalovima. Svaki bungalov je jedinica za sebe, a nalazi se u neposrednoj blizini bogatog sadržaja smeštenog u glavni objekat koji nudi relaksaciju i zabavu. Unutar centralnog kompleksa se nalazi restoran nacionalne i internacionalne kuhinje, konferecijski i velnes centar. Otvoreni deo savršenog mesta za odmor čini teren za mali i veliki fudbal, teren za rukomet, teren za košarku i odbojku na pesku. Velnes i spa zona su opremljene otvorenim i zatvorenim bazenom, bazenom za bebe, đakuzijem, finskim saunama i teretanom. Profesionalno osoblje je u svakom trenutku na raspolaganju koje za potpuno opuštanje nudi usluge masaže i tretmane mineralnim blatom.