Марко Тоља и The Swinging band

Певач и аутор из Хрватске у пратњи бенда гостује у Београду и најављује вече богато квалитетним мелодијама и сјајним песмама

Уторак 11. јул 2017.

cover image

Летња сцена Битеф Арт кафеа је актуелну сезону организовала серију изврсних концерата. Наступ Марка Тоље у пратњи удружења The Swinging band је заказан за 13. јул у 22:00 када ће тениски терени на Калемегдану постати маестрална бина. Млади певач из Хрватске по први пут гостује на овој манифестацији коју ће овог лета обележити гостовања квалитетних уметника: Qzama Quartet, Krcko And Lefty, Bebel Gilberto и Keziah Jones.


Марко Тоља је рођен у Ријеци. Прва певачка искуства је стекао уз стрица Давора, певача чувене групе Денис & Денис. Заједничким наступом са Леном Стојиљковић наступа на дечјем фестивалу "Микић '95" где са нумером "Ча смо ми" освајају прво место. Током основне школе упоредо похађа музичку школу Иван Матетић Рогоњов. У периоду од 2001. до 2006. године пева у разним клапама са којима наступа широм Хрватске. Као други тенор и баритон углавном добија солистичке деонице.


Соло каријеру започиње 2006. године, а први сингл који снима је обрада песме "Програм твог компјутера" од групе Денис & Денис. Шармантан млади певач, један од најлепших гласова региона преферира џез, поп и свинг. До сада је објавио два издања, а албум првенац му је донео награду "Порин" 2008. године у категорији најбољи нови извођач. Телевизијску каријеру је започео 2009. године као ментор у лиценцираној емисији "Звијезде певају". Исте године излази други студијски албум на коме се Марко потписује и као аутор. Мања филмска рола у филму "Леа и Дариа", редитеља Бранка Иванде је обележила његов рад у 2011. години, када је издао и албум "Божић у Казалишту", лајв издање са прошлогишњег божићног концерта. Са песмом "Љубав у боји" први пут као аутор осваја прво место на Загребфесту.

Марко Тоља у 2012. години издаје први кантауторски албум "Љубав у боји" који је освојио публику и критику, а убрзо креће и на велику турнеју. Сингл на енглеском по први пут издаје 2014. године када је креирао и аудио издање за децу "Срца отворена". Талентован и веома вредан млади уметник свакако ће 2015. годину памтити по великом концерту у дворани "Владислав Лизински" која је резервисана само за најбоље уметнике.