The Chick Corea Elektric Band

Жива легенда џез музике са својим бендом 1. јула наступа у Београду

Петак 30. јун 2017.

cover image

Фантастичан џез квинтет предвођен култним џез пијанистом долази у београдску Комбанк арену 1. јула где ће одржати велики концерт. Почетак музичког спектакла је заказан за 21:00. Chick Corea прославља 75. рођендан и то је разлог за светску турнеју, која се завршава двомесечним наступима у чувеном клубу у Њујорку, Blue Note Jazz Club.


Квинтет класичног састава чини Chick Corea на клавиру, Dave Weckl на бубњевима, John Patitucci на басу, Eric Marienthal на саксофону и Frank Gambale на гитари.


Осамдесетих година су издавали албуме који су представљали до тада невиђену комбинацију различтих стилова џеза, мешавину џеза и хип хопа, а касније и EDM-a. Албум првенац који је издат 1985. године је померио џез из класичних оквира. Комбинација џеза са рок, латино и фанк правцима која је тада настала и данас звучи потпуно футуристички.


Chick Corea је музичка личност са култним статусом. Талентовани клавијатуриста, композитор и лидер бенда је становник "Куће славних" у џез музици и NEA Jazz Master. Највише номинован уметник у историји Греми награда - 63 номинације и 22 освојена признања и неколицина освојених Латино Греми награда јасно указују о коликој уметничкој величини је реч. Главна карактеристика његовог рада је невероватно спајање класичног џеза за многим музичким правцима. Отиснуо се у компоновање дечјих песама, симфонијских дела, успешно комбинује џез и рок и друге жанрове који се на први поглед чине неспојивим. Без обзира на године, продуктивност овог уметника ни најмање није у паду. Свира акустични клавир, електричне клавијатуре, предводи неколико бендова, наступа соло и сарађује са великим музичким именима. Ове деценије је три пута номинован за "Уметника године" у DownBeat-у.


ПОВЕЗАНО