Стинг поново у Београду

Највећи музички спектакл у 2017 години - велики уметник и хуманиста Стинг је са пријатељима на великој светској турнеји, а у септембру долази у Београд

Уторак 20. јун 2017.

cover image

Планетарно популаран музичар у оквиру светске турнеје "57th & 9th World Tour" наступа 17. септембра у Комбанк арени у Београду. Актуелна серија концерата, која је у фебруару ове године кренула из Северне Америке, до сада је представила талентованог уметника у више од 50 градова Европе, Централне и Јужне Америке. На овој турнеји, Стингу се придружио трочлани бенд који чине његови дугогодишњи сарадници, гитаристи Доминик Милер и Руфус Милер и бубњар Џош Фриз. Поред њих, ту је специјални гост Џо Самнер и хармоникаш Перси Кардона из бенда "The Last Bandoleros". Светску турнеју промовише Live Nation у продукцији RZO Entertainment Inc. у сарадњи са Universal Music Classical Management & Productions.


Светску турнеју од самог почетка прати низ изузетно позитивних коментара, како компетентне критике тако и ватрених фанова. Само неки од њих су следећи: "У самој сржи налази се моћан таленат за писање песама, течне мелодије, смели ритмови и смислени текстови испоручени од врхунског музичара. Овај концерт заслужује почасну титулу." и "Стинг показује разноврсност, дубину и трајну рок снагу на новој турнеји, листа песама се креће преко надмоћних нових песама, соло материјала и класичних "The Police" хитова, Стинг је универзални приповедач, изграђен од онога од чега су направљене легенде."

Стинг је у новембру прошле године објавио 12. студијски соло албум "57th & 9th" који је његов први поп рок материјал након паузе дуже од деценије, а издат је од стране "A&M/Interscope Records". Издање представља разнолику колекцију од 10 песама у којима Стинг поносно показује велико музичко умеће и невероватан таленат. Сингл који је најавио албум "I Cant Stop Thinking About You" слушаоце враћа на типичан Стингов стил - промукао глас и гитара као доминантан инструмент. Следећи "Petrol Head" носи невероватну енергију, док је хит "50.000" настао у недељи када је преминуио Принс, а песма је посвећена познатим колегама који су напустили нашу планету у 2016. години: Дејвид Боувију, Лемију, Глену Фреју и Принсу. Продуцент албума је Martin Kierszenbaum, настао је у само неколико недеља заједничком сарадњом са вишегодишњим пријатељима Домиником Милером и Viniem Colaiutaom као и бубњарем Џошом Фризеом, гитаристом Лајлом Ворманом и пратећим вокалима из бендова "Tex-Mex" и "The Last Bandoleros".


Британски великан је са симфонијским оркестром први пут гостовао у српској престоници пре шест година. Први Стингов излет у класику је везан за успех његовог албума "Songs from the Labyrinth" на коме изводи музику композитора из 16. века, Џона Дауланда, у пратњи лауте. Публика сада има прилику да га чује у његовом аутентичном поп рок звуку у оквиру турнеје која је по многима круна Стингових живих наступа. Улазнице за концерт у Београду су у продаји од среде, 21. јуна на благајнама Комбанк арене, Еventima, Билет центра Београда, Дома омладине и шопинг центра Ушће.

Стинг је певач, композитор, глумац, аутор и активиста рођен у Волсенду, у Енглеској. Преселио се у Лондон 1977. године преселио где је основао бенд "The Police" са Стјуартом Копландом и Ендијем Самерсом.  Током своје дуготрајне каријере, продао је преко 100 милиона албума. Активно учествује и подржава хуманитарне организације као што су Fund, Amnesty International и Live Aid.

Као посебан и разноврстан уметник, соло музичар и члан групе "The Police", Стинг је освојио десетине Греми награда, 2 Брит награде, Златни глобус, Еми, четири пута је номинован за Оскара, једном за Тонија, освојио је и награду века коју додељује еминентан "Billboard" магазин и MusiCares 2004 титулу "Личност године". "Кућа славних рокенрола" је постала дом и за Стинга 2003. године. Такође, своје место је пронашао и у "Кући славних композитора".