Sting ponovo u Beogradu

Najveći muzički spektakl u 2017 godini - veliki umetnik i humanista Sting je sa prijateljima na velikoj svetskoj turneji, a u septembru dolazi u Beograd

Utorak 20. jun 2017.

cover image

Planetarno popularan muzičar u okviru svetske turneje "57th & 9th World Tour" nastupa 17. septembra u Kombank areni u Beogradu. Aktuelna serija koncerata, koja je u februaru ove godine krenula iz Severne Amerike, do sada je predstavila talentovanog umetnika u više od 50 gradova Evrope, Centralne i Južne Amerike. Na ovoj turneji, Stingu se pridružio tročlani bend koji čine njegovi dugogodišnji saradnici, gitaristi Dominik Miler i Rufus Miler i bubnjar Džoš Friz. Pored njih, tu je specijalni gost Džo Samner i harmonikaš Persi Kardona iz benda "The Last Bandoleros". Svetsku turneju promoviše Live Nation u produkciji RZO Entertainment Inc. u saradnji sa Universal Music Classical Management & Productions.


Svetsku turneju od samog početka prati niz izuzetno pozitivnih komentara, kako kompetentne kritike tako i vatrenih fanova. Samo neki od njih su sledeći: "U samoj srži nalazi se moćan talenat za pisanje pesama, tečne melodije, smeli ritmovi i smisleni tekstovi isporučeni od vrhunskog muzičara. Ovaj koncert zaslužuje počasnu titulu." i "Sting pokazuje raznovrsnost, dubinu i trajnu rok snagu na novoj turneji, lista pesama se kreće preko nadmoćnih novih pesama, solo materijala i klasičnih "The Police" hitova, Sting je univerzalni pripovedač, izgrađen od onoga od čega su napravljene legende."

Sting je u novembru prošle godine objavio 12. studijski solo album "57th & 9th" koji je njegov prvi pop rok materijal nakon pauze duže od decenije, a izdat je od strane "A&M/Interscope Records". Izdanje predstavlja raznoliku kolekciju od 10 pesama u kojima Sting ponosno pokazuje veliko muzičko umeće i neverovatan talenat. Singl koji je najavio album "I Cant Stop Thinking About You" slušaoce vraća na tipičan Stingov stil - promukao glas i gitara kao dominantan instrument. Sledeći "Petrol Head" nosi neverovatnu energiju, dok je hit "50.000" nastao u nedelji kada je preminuio Prins, a pesma je posvećena poznatim kolegama koji su napustili našu planetu u 2016. godini: Dejvid Bouviju, Lemiju, Glenu Freju i Prinsu. Producent albuma je Martin Kierszenbaum, nastao je u samo nekoliko nedelja zajedničkom saradnjom sa višegodišnjim prijateljima Dominikom Milerom i Viniem Colaiutaom kao i bubnjarem Džošom Frizeom, gitaristom Lajlom Vormanom i pratećim vokalima iz bendova "Tex-Mex" i "The Last Bandoleros".


Britanski velikan je sa simfonijskim orkestrom prvi put gostovao u srpskoj prestonici pre šest godina. Prvi Stingov izlet u klasiku je vezan za uspeh njegovog albuma "Songs from the Labyrinth" na kome izvodi muziku kompozitora iz 16. veka, Džona Daulanda, u pratnji laute. Publika sada ima priliku da ga čuje u njegovom autentičnom pop rok zvuku u okviru turneje koja je po mnogima kruna Stingovih živih nastupa. Ulaznice za koncert u Beogradu su u prodaji od srede, 21. juna na blagajnama Kombank arene, Eventima, Bilet centra Beograda, Doma omladine i šoping centra Ušće.

Sting je pevač, kompozitor, glumac, autor i aktivista rođen u Volsendu, u Engleskoj. Preselio se u London 1977. godine preselio gde je osnovao bend "The Police" sa Stjuartom Koplandom i Endijem Samersom.  Tokom svoje dugotrajne karijere, prodao je preko 100 miliona albuma. Aktivno učestvuje i podržava humanitarne organizacije kao što su Fund, Amnesty International i Live Aid.

Kao poseban i raznovrstan umetnik, solo muzičar i član grupe "The Police", Sting je osvojio desetine Gremi nagrada, 2 Brit nagrade, Zlatni globus, Emi, četiri puta je nominovan za Oskara, jednom za Tonija, osvojio je i nagradu veka koju dodeljuje eminentan "Billboard" magazin i MusiCares 2004 titulu "Ličnost godine". "Kuća slavnih rokenrola" je postala dom i za Stinga 2003. godine. Takođe, svoje mesto je pronašao i u "Kući slavnih kompozitora".