Nouvelle Vague Live

Чувени француски боса нова бенд у оквиру светске турнеје на којој промовише последњи албум, са првим данима лета долази у Београд

Четвртак 22. јун 2017.

cover image

Музики састав Nouvelle Vague наступа 24. јуна у 21:00 на веома занимљивој локацији. Атријум Музеја Југославије је место где ће бенд из Париза направити спектакл под отвореним небом. Светска турнеја је у току, а последњи албум "I Could Be Happy" је за кратак период шармирао верну публику и освојио најстожију критику. Себе сматрају чудном музичком комбинацијом која преферира боса нова ритам. Организатор концерта је млада продукцијска кућа "Музичка Cool Тура".


Nouvelle Vague група је настала 2003. године и до сада су објавили пет студијских албума који су продати у преко милион примерака широм света. Оснивачи групе, Olivier Libaux и Marc Collin су инспирацију за креирање аутентичног правца пронашли у панк, пост-панк, новоталасним и пост-новоталасним периодима. Мешавина различитих стилова обогаћена боса нова ритмом је веома брзо освојила публику широм планете. Талентовани музичари и продуценти су 2002. године обрадили велики хит групе Joy Division "Love Will Tear Us Apart" у боса нова стилу. Осам месеци је било потребно да направе цео албум, осмислили су назив под којим ће наступати и тако је почела музичка прича која се зове Nouvelle Vague. Песме чувених бендова као што су Depeche Mode, The Clash, Tuxedomoon, Public Image Ltd, Dead Kennedys, The Sisters of Mercy, The Cure и многих других чине само део репертоара који ће представити публици на концерту у Београду.


Атријум испред Музеја Југославије краси предивна фонтана на чијем центру се налази концертна бина окружена водоскоцима те је свака сценографија на овој локацији потпуно сувишна. Музеј је окружен зеленилом дедињске шуме, тачније Хајд парка који додатно наглашава лепоту овог места. Заједничка сарадња организатора концерта и Музеја Југославије има за циљ да скрене пажњу популације на истински бисер пејзажне архитектуре у Београду како би се подсетили периода када је ово здање својим гламурним изгледом пленио. Концерт је уврштен у званични програм пројекта Музеја Југославије под називом "Лето у Београду" у оквиру ког ће се у току лета организовати различити програми са циљем промоције и поновне популаризације Музеја.

Организатор концерта, "Музичка Cool Тура" је млада продукцијска кућа која покреће истоимени серијал догађаја намењених публици са истанчаним музичким укусом и великим продукцијским очекивањима. Најављују да ће пројекат који први пут организују бити најлепши концерт који је бенд Nouvelle Vague приредио Београђанима, а можда и најлепши на читавој актуелној светкој турнеји.

Карте за концерт су у продаји на свим местима Eventim-а.