Nouvelle Vague Live

Čuveni francuski bosa nova bend u okviru svetske turneje na kojoj promoviše poslednji album, sa prvim danima leta dolazi u Beograd

Četvrtak 22. jun 2017.

cover image

Muziki sastav Nouvelle Vague nastupa 24. juna u 21:00 na veoma zanimljivoj lokaciji. Atrijum Muzeja Jugoslavije je mesto gde će bend iz Pariza napraviti spektakl pod otvorenim nebom. Svetska turneja je u toku, a poslednji album "I Could Be Happy" je za kratak period šarmirao vernu publiku i osvojio najstožiju kritiku. Sebe smatraju čudnom muzičkom kombinacijom koja preferira bosa nova ritam. Organizator koncerta je mlada produkcijska kuća "Muzička Cool Tura".


Nouvelle Vague grupa je nastala 2003. godine i do sada su objavili pet studijskih albuma koji su prodati u preko milion primeraka širom sveta. Osnivači grupe, Olivier Libaux i Marc Collin su inspiraciju za kreiranje autentičnog pravca pronašli u pank, post-pank, novotalasnim i post-novotalasnim periodima. Mešavina različitih stilova obogaćena bosa nova ritmom je veoma brzo osvojila publiku širom planete. Talentovani muzičari i producenti su 2002. godine obradili veliki hit grupe Joy Division "Love Will Tear Us Apart" u bosa nova stilu. Osam meseci je bilo potrebno da naprave ceo album, osmislili su naziv pod kojim će nastupati i tako je počela muzička priča koja se zove Nouvelle Vague. Pesme čuvenih bendova kao što su Depeche Mode, The Clash, Tuxedomoon, Public Image Ltd, Dead Kennedys, The Sisters of Mercy, The Cure i mnogih drugih čine samo deo repertoara koji će predstaviti publici na koncertu u Beogradu.


Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije krasi predivna fontana na čijem centru se nalazi koncertna bina okružena vodoskocima te je svaka scenografija na ovoj lokaciji potpuno suvišna. Muzej je okružen zelenilom dedinjske šume, tačnije Hajd parka koji dodatno naglašava lepotu ovog mesta. Zajednička saradnja organizatora koncerta i Muzeja Jugoslavije ima za cilj da skrene pažnju populacije na istinski biser pejzažne arhitekture u Beogradu kako bi se podsetili perioda kada je ovo zdanje svojim glamurnim izgledom plenio. Koncert je uvršten u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom "Leto u Beogradu" u okviru kog će se u toku leta organizovati različiti programi sa ciljem promocije i ponovne popularizacije Muzeja.

Organizator koncerta, "Muzička Cool Tura" je mlada produkcijska kuća koja pokreće istoimeni serijal događaja namenjenih publici sa istančanim muzičkim ukusom i velikim produkcijskim očekivanjima. Najavljuju da će projekat koji prvi put organizuju biti najlepši koncert koji je bend Nouvelle Vague priredio Beograđanima, a možda i najlepši na čitavoj aktuelnoj svetkoj turneji.

Karte za koncert su u prodaji na svim mestima Eventim-a.