Интернационални фестивал ране музике у Београду

XII Међународни фестивал на коме ће солисти и оркестри свирати на историјским инструментима

Субота 03. јун 2017.

cover image

Уз подршку Секретаријата за културу и Града Београда, у периоду од 10. до 25. јуна фестивал ће се одржати на три локације - Коларчева задужбина, Црква Светог Петра и Катедрала Блажене Дјевице Марије. Током трајања фестивала биће обележене две важне годишњице: 450 година од рођења италијанског композитора Клаудија Монтевердија и 250 година од смрти немачког композитора Георга Филипа Телемана. Поред признатих уметника наступају и стипендисти Фондације за младе таленте града Београда на концерту са називом "Таленти свирају барок".

Манифестације попут овог фестивала промовишу квалитетну музику и пружају подршку младим људима да се интегришу у дешавања од културолошког значаја. Подршку Међународном фестивалу ране музике су пружили и Секретаријат за културу града Београда, Мађарски културни центар "Колегијум хунгарикум", Италијански институт за културу, Фондација "Макрис" и други. 


Уметнички директор Студија за рану музику и Фестивала ране музике, Предраг Госта, поносно истиче да је фестивал настао 1991. године, да се одржавао до 1996. године и континуирано се организује од 2012. године. Такође, ове године се обележава и 25. година од оснивања Студија за рану музику Удружења грађана и обновљена је сарадња са фестивалом Дани оргуља.