Ада Циганлија отвара летњу сезону

Београдско море 24. јуна великим концертом отвара летњу сезону

Петак 16. јун 2017.

cover image

Ове године посетиоци Аде Циганлије ће моћи безбедно да се купају тек од краја јуна. Европско првенство за јуниоре и сениоре у кајаку које се одржава од 19. до 25. јуна је разлог одлагања почетка сезоне која се сваке године отвара око 10. јуна. Након завршетка такмичења, пети пут за редом ће се подићи плава застава, која је симбол лепих, уређених и сигурних плажа широм света и која представља најважнији сертификат за квалитет воде и безбедност купалишта. Током најтоплијих дана, омиљено градско купалиште посети више од 100.000 људи дневно. Купалиште ради сваког дана од 10:00 до 19:00 часова.

Ада Циганлија ове године прославља 60-ти рођендан. Тим поводом се организује велики концерт групе "Тропико бенд". Разноврсна дешавања, у складу са рођенданским слављем, обележиће сезону 2017. Поред пливања и рекреације у води, на језеру су заступљени готово сви спортови на води: веслање, кајак, кану, ватерполо, једрење на дасци, скијање на води специјалном жичаром, тобогани, педалине и још много тога. За најмлађе су обезбеђене бесплатне школе роњења, школице спорта и бесплатно изнајмљивање бицикала.


Скоро шест километара шљунковитих плажа са свим неопходним инфраструктурним објектима чине плажу Савског језера најлепшом плажом на вештачким језерима, не само у Србији већ у целој Европи. Око језера се простире осветљена пешачка стаза дужине 7,5 километара. Купалиште је под сталним надзором спасилачких служби, лекарских амбуланти, полиције и комуналне службе. Ада Циганлија уједно је и једини градски парк дотупан у целости особама са посебним потребама, који у њему имају обезбеђен тоалет, паркинг простор, а све стазе су са косим завршецима, без ивичњака. Такође, Ада је и највећи спортски центар у Београду, са више од 50 спортских терена. Уређени пикник простор корисницима је доступан бесплатно. Угоститељску понуду репрезентује више од 70 ресторана и барова. Ада Сафари, мање језеро порибљено шараном, смештено у комплексу Аде је место где се редовно одржавају риболовачка такмичења. Ада Циганлија је дефинитвно најбољи избор за лето у Београду.