Ada Ciganlija otvara letnju sezonu

Beogradsko more 24. juna velikim koncertom otvara letnju sezonu

Petak 16. jun 2017.

cover image

Ove godine posetioci Ade Ciganlije će moći bezbedno da se kupaju tek od kraja juna. Evropsko prvenstvo za juniore i seniore u kajaku koje se održava od 19. do 25. juna je razlog odlaganja početka sezone koja se svake godine otvara oko 10. juna. Nakon završetka takmičenja, peti put za redom će se podići plava zastava, koja je simbol lepih, uređenih i sigurnih plaža širom sveta i koja predstavlja najvažniji sertifikat za kvalitet vode i bezbednost kupališta. Tokom najtoplijih dana, omiljeno gradsko kupalište poseti više od 100.000 ljudi dnevno. Kupalište radi svakog dana od 10:00 do 19:00 časova.

Ada Ciganlija ove godine proslavlja 60-ti rođendan. Tim povodom se organizuje veliki koncert grupe "Tropiko bend". Raznovrsna dešavanja, u skladu sa rođendanskim slavljem, obeležiće sezonu 2017. Pored plivanja i rekreacije u vodi, na jezeru su zastupljeni gotovo svi sportovi na vodi: veslanje, kajak, kanu, vaterpolo, jedrenje na dasci, skijanje na vodi specijalnom žičarom, tobogani, pedaline i još mnogo toga. Za najmlađe su obezbeđene besplatne škole ronjenja, školice sporta i besplatno iznajmljivanje bicikala.


Skoro šest kilometara šljunkovitih plaža sa svim neophodnim infrastrukturnim objektima čine plažu Savskog jezera najlepšom plažom na veštačkim jezerima, ne samo u Srbiji već u celoj Evropi. Oko jezera se prostire osvetljena pešačka staza dužine 7,5 kilometara. Kupalište je pod stalnim nadzorom spasilačkih službi, lekarskih ambulanti, policije i komunalne službe. Ada Ciganlija ujedno je i jedini gradski park dotupan u celosti osobama sa posebnim potrebama, koji u njemu imaju obezbeđen toalet, parking prostor, a sve staze su sa kosim završecima, bez ivičnjaka. Takođe, Ada je i najveći sportski centar u Beogradu, sa više od 50 sportskih terena. Uređeni piknik prostor korisnicima je dostupan besplatno. Ugostiteljsku ponudu reprezentuje više od 70 restorana i barova. Ada Safari, manje jezero poribljeno šaranom, smešteno u kompleksu Ade je mesto gde se redovno održavaju ribolovačka takmičenja. Ada Ciganlija je definitvno najbolji izbor za leto u Beogradu.