Zimsko izdanje Street food Festivala stiže na Vračar

Svima omiljeni festival ulične hrane stiže u srce Vračara od 22. do 24. decembra

Utorak 19. dec 2023.

cover image

Dugoočekivano zimsko izdanje Street Food Festivala počinje predstojećeg vikenda na uglu Kursuline i Krunske ulice u samom srcu Vračara, a posetiocima će se tokom tri festivalska dana predstaviti više od 10 raznovrsnih izlagača beogradske craft food scene.

Plato kod Kalenića će od 22. do 24. decembra još jednom postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, a na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti. Posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj "uličnoj hrani", dobroj muzici i čarobnoj pretprazničnoj atmosferi.


Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, specijalitetima korejske, japanske i jamajakanske kuhinje, mini sarmicama, londonskom street food-u, čuvenim beogradskim knedlama, domaćim kobasicama, vege burgerima, rahlet i halumi sirevima ali i toplim zimskim napicima.

Uz muzički odabir poznatih imena gradske di-džej scene, plato kod Kalenića će tokom predstojećeg vikenda postati idealna lokacija za druženje i uživanje u savršenom spoju hrane i muzike. Za posetioce će biti obezbeđena sedeća mesta kao i grejanje festivalskog prostora što će boravak učiniti još prijatnijim svim ljubiteljima zimskih festivala i ulične hrane.


Street Food Festival uz podršku kompanije Ball Packaging Europe i projekta Svaka limenka se računa i ovaj put želi da skrene pažnju javnosti na značaj zaštite životne sredine i reciklaže kao i na mogućnost beskonačnog recikliranja aluminijuma. Zato će na više različitih punktova na festivalu biti postavljene kutije za odlaganje iskorišćene aluminijumske ambalaže, a promoteri sa specijalnim rančevima u koje je takođe moguće odložiti iskorišćenu limenku biće na licu mesta.

U saradnji sa predstavnicima Z10 tima - našeg najuspešnijeg domaćeg e-sport tima, realizovaće se još jedna društveno odgovorna akcija. Na festivalu će se još jednom naći posebno osmišljen Z10 burger, koji se može pronaći u Bullger Bar-u tokom sva tri festivalska dana, a deo sredstvaa prikupljenih prodajom ovog burgera biće prosleđen direktno humanitarnom udruženju EHLS (e-sport humanitarna liga Srbije). Cilj ove akcije jeste skretanje pažnje na značaj e-sporta ali i podizanje svesti kod mlađih generacija o značaju društvene odgovornosti.


Ulaz na festival je besplatan, a radno vreme festivala je od 13:00 do 23:00. Vidimo se na platou kod Kalenića od 22. do 24. decembra.

Više informacija na https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

fotografije: Marko Obradović.