Зимско издање Street food Фестивала стиже на Врачар

Свима омиљени фестивал уличне хране стиже у срце Врачара од 22. до 24. децембра

Уторак 19. дец 2023.

cover image

Дугоочекивано зимско издање Street Food Фестивала почиње предстојећег викенда на углу Курсулине и Крунске улице у самом срцу Врачара, а посетиоцима ће се током три фестивалска дана представити више од 10 разноврсних излагача београдске craft food сцене.

Плато код Каленића ће од 22. до 24. децембра још једном постати позорница светских кухиња на отвореном, а на лицу места припремаће се свежи, здрави и квалитетни специјалитети. Посетиоци ће имати прилике да уживају у сјајној "уличној храни", доброј музици и чаробној претпразничној атмосфери.


Street Food Фестивал понудиће посетиоцима уживање у укусима аутентичног америчког бургера, специјалитетима корејске, јапанске и јамајаканске кухиње, мини сармицама, лондонском street food-у, чувеним београдским кнедлама, домаћим кобасицама, веге бургерима, рахлет и халуми сиревима али и топлим зимским напицима.

Уз музички одабир познатих имена градске ди-џеј сцене, плато код Каленића ће током предстојећег викенда постати идеална локација за дружење и уживање у савршеном споју хране и музике. За посетиоце ће бити обезбеђена седећа места као и грејање фестивалског простора што ће боравак учинити још пријатнијим свим љубитељима зимских фестивала и уличне хране.


Street Food Фестивал уз подршку компаније Ball Packaging Europe и пројекта Свака лименка се рачуна и овај пут жели да скрене пажњу јавности на значај заштите животне средине и рециклаже као и на могућност бесконачног рециклирања алуминијума. Зато ће на више различитих пунктова на фестивалу бити постављене кутије за одлагање искоришћене алуминијумске амбалаже, а промотери са специјалним ранчевима у које је такође могуће одложити искоришћену лименку биће на лицу места.

У сарадњи са представницима Z10 тима - нашег најуспешнијег домаћег е-спорт тима, реализоваће се још једна друштвено одговорна акција. На фестивалу ће се још једном наћи посебно осмишљен Z10 бургер, који се може пронаћи у Bullger Bar-у током сва три фестивалска дана, а део средстваа прикупљених продајом овог бургера биће прослеђен директно хуманитарном удружењу EHLS (е-спорт хуманитарна лига Србије). Циљ ове акције јесте скретање пажње на значај е-спорта али и подизање свести код млађих генерација о значају друштвене одговорности.


Улаз на фестивал је бесплатан, а радно време фестивала је од 13:00 до 23:00. Видимо се на платоу код Каленића од 22. до 24. децембра.

Више информација на https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/https://www.instagram.com/streetfoodfestivalbg/

фотографије: Марко Обрадовић.