Gradska dešavanja

Novi vikend donosi super zabavu u celom gradu

Sreda 07. avg 2019.

cover image

Ako vam se po glavi mota pitanje kako provesti vikend u Beogradu, a da bude totalno originalan, na raspolaganju su vam čak tri odgovora. Da ne biste trošili vreme na odabir, pronađite vreme za svaku od opcija za beogradsku avanturu. Biće vam fenomenalno.

Sami ili sa čitavom porodicom, "Potraga za tajnom izgubljenog sarkofaga" na Kalemegdanu je top događaj za četvrtak. Kroz zanimljivo kreiran program ćete rešavati mozgalice, zagonetke, misterije. Sa svakim rešenjem otključavate sledeći nivo igre. Požurite sa dnevnim obavezama jer konstruktivno druženje počinje tačno u 18:00.

U glavnom gradu se često pleše. Vikendom obavezno. Petak, subota i nedelja su dani kada se organizuje "Igranka kod Vuka". Ispred Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" će se slušati raznovrsna muzika. Svaka pokreće kukove i podiže raspoloženje. Igračima sa manje iskustva u plesu pod zvezdama će pomoći profesionalni plesači i koreografi. Za najmlađe, tu su animatori, mađioničari i drugi predstavnici zabave. Baš nikome neće biti dosadno. Osim onima koji ne dođu na sjajno druženje.


Konak kneginje Ljubice je mesto održavanja veličanstvene manifestacije "Srpska slava".  U nedelju, od 14:00 kostimirani glumac će vas uvesti u carstvo tradicije i običaja Srbije. Kako se zaista slavi krsna slava, koja su njena obeležja i šta predstavlja važna ceremonija za vernike su samo jedan deo velike kulturno-umetničke smotre. Na samom ulasku u Konak ćete biti dočekani kao da ste stvarno došli na slavu. Istovetan režim, slavski, vas očekuje i tokom čitave posete. Zaboravite na klasična predavanja. Ovde ćete biti smešteni za slavskim stolom i posluženi žitom, kafom i kolačima. Baš kao na slavi. Uživajte!