Градска дешавања

Нови викенд доноси супер забаву у целом граду

Среда 07. авг 2019.

cover image

Ако вам се по глави мота питање како провести викенд у Београду, а да буде тотално оригиналан, на располагању су вам чак три одговора. Да не бисте трошили време на одабир, пронађите време за сваку од опција за београдску авантуру. Биће вам феноменално.

Сами или са читавом породицом, "Потрага за тајном изгубљеног саркофага" на Калемегдану је топ догађај за четвртак. Кроз занимљиво креиран програм ћете решавати мозгалице, загонетке, мистерије. Са сваким решењем откључавате следећи ниво игре. Пожурите са дневним обавезама јер конструктивно дружење почиње тачно у 18:00.

У главном граду се често плеше. Викендом обавезно. Петак, субота и недеља су дани када се организује "Игранка код Вука". Испред Установе културе "Вук Стефановић Караџић" ће се слушати разноврсна музика. Свака покреће кукове и подиже расположење. Играчима са мање искуства у плесу под звездама ће помоћи професионални плесачи и кореографи. За најмлађе, ту су аниматори, мађионичари и други представници забаве. Баш никоме неће бити досадно. Осим онима који не дођу на сјајно дружење.


Конак кнегиње Љубице је место одржавања величанствене манифестације "Српска слава".  У недељу, од 14:00 костимирани глумац ће вас увести у царство традиције и обичаја Србије. Како се заиста слави крсна слава, која су њена обележја и шта представља важна церемонија за вернике су само један део велике културно-уметничке смотре. На самом уласку у Конак ћете бити дочекани као да сте стварно дошли на славу. Истоветан режим, славски, вас очекује и током читаве посете. Заборавите на класична предавања. Овде ћете бити смештени за славским столом и послужени житом, кафом и колачима. Баш као на слави. Уживајте!