Šta raditi tokom vikenda

Dešavanja u Beogradu ima na pretek. Sa društvom ili bez, metropolska zabava vas neće izneveriti

Sreda 10. jul 2019.

cover image

Tesla dani 2019 - događaj koji će obeležiti tekuću nedelju i čitav jul. Nikola Tesla je rođen 10. jula 1856. Živeo je do 7. januara 1943. Genije koji još uvek nema naslednika je neiscrpna inspiracija, a njegova dela su i dan-danas predmet izučavanja. Rođendan nedokučivo inteligentnog naučnika je povod za organizovanje velike manifestacije koja će se održati u Srbiji i čitavom regionu. Program za Beograd uključuje izložbe, predavanja, obilaske mesta koje je i sam Tesla posećivao i još mnogo toga.

Muzej Nikole Tesle u sredu, 10. jula svim posetiocima poklanja besplatan ulaz. Istovetan dar je spremio i Muzej nauke i tehnike. Milenijumska kula na kojoj se nalazi galerija "Čubrilo" će od 10. do 31. jula biti mesto održavanja izložbe posvećene Nikoli Tesli.


Subota, 13. jul od osam ujutru do ponoći je "Dan za limuNADU za Svratište". Tradicionalna manifestacija iza koje stoje udruženja Svratište za decu i Centar za integraciju mladih pozivaju na druženje sa važnim razlogom. Sav prihod od prodatih limunada će otići za nabavku školske opreme bez koje korisnici svratišta ne mogu. Spisak ugostiteljskih objekata u kojima će moći da se popije specijalna limunada se iz dana u dan ažurira. Za sada je pouzdano da će preko 60 ugostitelja sa velikim zadovoljstvom služiti humanitarno osveženje. Budite jako žedni i poručite što više limuNADA.

Ne dozvolite ležernoj nedelji da vas prevari i zadrži kod kuće. Uputite se u Dom omladine i prepustite se ritmu zabeleženom na vinilu. "Julska berza ploča" će biti priređena četrnaestog dana jula od 10:00 do 14:00. Ne brinite za vreme. Druženje ljubitelja ploča je holu sale "Amerikana". Zatvoren prostor će do poslednjeg milimetra ispuniti dobro očuvane ploče i kompakt diskovi, spremni za razmenu.