Шта радити током викенда

Дешавања у Београду има на претек. Са друштвом или без, метрополска забава вас неће изневерити

Среда 10. јул 2019.

cover image

Тесла дани 2019 - догађај који ће обележити текућу недељу и читав јул. Никола Тесла је рођен 10. јула 1856. Живео је до 7. јануара 1943. Геније који још увек нема наследника је неисцрпна инспирација, а његова дела су и дан-данас предмет изучавања. Рођендан недокучиво интелигентног научника је повод за организовање велике манифестације која ће се одржати у Србији и читавом региону. Програм за Београд укључује изложбе, предавања, обиласке места које је и сам Тесла посећивао и још много тога.

Музеј Николе Тесле у среду, 10. јула свим посетиоцима поклања бесплатан улаз. Истоветан дар је спремио и Музеј науке и технике. Миленијумска кула на којој се налази галерија "Чубрило" ће од 10. до 31. јула бити место одржавања изложбе посвећене Николи Тесли.


Субота, 13. јул од осам ујутру до поноћи је "Дан за лимуНАДУ за Свратиште". Традиционална манифестација иза које стоје удружења Свратиште за децу и Центар за интеграцију младих позивају на дружење са важним разлогом. Сав приход од продатих лимунада ће отићи за набавку школске опреме без које корисници свратишта не могу. Списак угоститељских објеката у којима ће моћи да се попије специјална лимунада се из дана у дан ажурира. За сада је поуздано да ће преко 60 угоститеља са великим задовољством служити хуманитарно освежење. Будите јако жедни и поручите што више лимуНАДА.

Не дозволите лежерној недељи да вас превари и задржи код куће. Упутите се у Дом омладине и препустите се ритму забележеном на винилу. "Јулска берза плоча" ће бити приређена четрнаестог дана јула од 10:00 до 14:00. Не брините за време. Дружење љубитеља плоча је холу сале "Американа". Затворен простор ће до последњег милиметра испунити добро очуване плоче и компакт дискови, спремни за размену.