Zabava je u gradu

Nekome je bila 2018. bila najbolja godina ikada. Drugi ne misle tako. Na kraju, svima je potrebna velika količina dobrog provoda

Sreda 26. dec 2018.

cover image

Dođi. Saslušaj. Razumi. Uživaj. U četvrtak, 27. decembra od 18:00 u Domu omladine počinje četvrti festival romske kulture i aktivizma "Frka". Gde su danas Romi, kako su, šta rade i da li uopšte mogu da pronađu posao su teme okruglog stola. Nakon što stavove iznesu veoma upućeni, kreće odličan koncert. Grupa Kal će izaći prva na binu, a zatim slede nastupi orkestra Gipsy Rhapsody i violiniste Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije, Perice Vasića. Za njima, pesme na romskom će pevati Tanja Banjanin, Ivan Kurtić i Željko Vasić.

Događaj koji prazničnu euforiju ulepšava na umetnički način. U ustanovi kulture Parobrod je aktuelna izložba "Kod" iza koje stoji Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Tradicionalna godišnja smotra radova je inspirisana kodovima. Bar kod, programerski kod, kodeks ponašanja, kod koji rešava dileme. Više od 60 radova će biti izloženo do 15. januara. Ne čekajte narednu godinu. Budite među prvima koji su otkrili kodove kroz prizmu fantastične umetnosti.


Samo neka je veselo. Novogodišnji Beogradski noćni market je zakazan za petak, 28. decembar na pijaci Bajloni. Tezge će biti specijalno okićene. Iznenađenja za sve generacije neće izostati. Totalno vesela nabavka hrane, pića i poklona će biti dostupna od 18:00 do ponoći. U stilu evropskih božićnih marketa, posetioci će se grejati kuvanim vinom ili rakijom i naravno, odličnom muzikom.

Novoj godini se najviše raduju deca. Upravo za njih ima pregršt dešavanja. I jedno sasvim originalno. "Uspavana lepotica" je na repertoaru 30. decembra od 11:00 i 17:00 u Sava centru. Poznata priča obogaćena pesmama, baletskom koreografijom, mađioničarskim trikovima, specijalnom rasvetom i 3D efektima će oduševiti najmlađe. Bez Deda Mraza ipak ne bi bilo zanimljivo. Zato će i doći na kraju predstave. Idila za sve male prinčeve i princeze.