Забава је у граду

Некоме је била 2018. била најбоља година икада. Други не мисле тако. На крају, свима је потребна велика количина доброг провода

Среда 26. дец 2018.

cover image

Дођи. Саслушај. Разуми. Уживај. У четвртак, 27. децембра од 18:00 у Дому омладине почиње четврти фестивал ромске културе и активизма "Фрка". Где су данас Роми, како су, шта раде и да ли уопште могу да пронађу посао су теме округлог стола. Након што ставове изнесу веома упућени, креће одличан концерт. Група Кал ће изаћи прва на бину, а затим следе наступи оркестра Gipsy Rhapsody и виолинисте Народног оркестра Радио-телевизије Србије, Перице Васића. За њима, песме на ромском ће певати Тања Бањанин, Иван Куртић и Жељко Васић.

Догађај који празничну еуфорију улепшава на уметнички начин. У установи културе Пароброд је актуелна изложба "Код" иза које стоји Удружење ликовних уметника примењених уметности и дизајнера Србије. Традиционална годишња смотра радова је инспирисана кодовима. Бар код, програмерски код, кодекс понашања, код који решава дилеме. Више од 60 радова ће бити изложено до 15. јануара. Не чекајте наредну годину. Будите међу првима који су открили кодове кроз призму фантастичне уметности.


Само нека је весело. Новогодишњи Београдски ноћни маркет је заказан за петак, 28. децембар на пијаци Бајлони. Тезге ће бити специјално окићене. Изненађења за све генерације неће изостати. Тотално весела набавка хране, пића и поклона ће бити доступна од 18:00 до поноћи. У стилу европских божићних маркета, посетиоци ће се грејати куваним вином или ракијом и наравно, одличном музиком.

Новој години се највише радују деца. Управо за њих има прегршт дешавања. И једно сасвим оригинално. "Успавана лепотица" је на репертоару 30. децембра од 11:00 и 17:00 у Сава центру. Позната прича обогаћена песмама, балетском кореографијом, мађионичарским триковима, специјалном расветом и 3Д ефектима ће одушевити најмлађе. Без Деда Мраза ипак не би било занимљиво. Зато ће и доћи на крају представе. Идила за све мале принчеве и принцезе.